Fırında Levrek Tarifi Levrek, beyaz etli bir balık türü olup oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Deniz ürünleri arasında en çok tercih edilen balıklardan biri olduğundan, levreğin fiyatı diğer balıklara göre biraz daha pahalı olabilir. Ancak bu harika tat için bu maliyete değer olduğunu düşünüyorum. Özellikle balığın kendine has vitaminleri ve besin değerleri çok yüksek olduğundan, her insanın haftada bir kez balık tüketmesini öneriyorum. En azından levrek gibi balıkları ayda bir kere tüketmek oldukça faydalıdır. Levrek avlanma dönemleri sınırlı olduğundan, zamanında tüketmenizi tavsiye ederim. Fırında Levrek Tarifinin Malzemeleri
Fırında Levrek Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle patatesleri halkalar halinde doğrayın. Bu patatesleri ince bir tabaka halinde fırın tepsisinin zeminine yerleştirin. Üzerine tuz ve karabiber serpiştirdikten sonra ince kıyılmış sarımsakları da ekleyin. Temizlenmiş levrek balıklarını patateslerin üzerine yerleştirin. Balığın keskin kokusunu azaltmak için aralarına defne yaprakları yerleştirin. Temizlenmiş karideslerden birkaç tane balıkların arasına yerleştirin. Domatesleri rendeleyin ve mantarları ikiye bölerek balıkların etrafına yerleştirin. En üst kısma dilimlenmiş limonları yerleştirip, zeytinyağını tüm malzemenin üzerine gezdirin. Tepsinin üzerini folyo ile kapatarak önceden 200 derecede ısıtılmış fırına yerleştirin. Yaklaşık yarım saat sonra üzerindeki folyoyu kaldırın ve üstünün kızarmasını sağlayın. Fırında Levrek Tarifimiz hazır hale gelmiştir. Artık afiyetle misafirlerinize ve aile bireylerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |