Levrek Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Levrek Nasıl Pişirilir?

Levrek Balığı Nasıl Pişirilir: Eti yağsız ve oldukça lezzetli olan levrek balığı, her mevsimde kolaylıkla bulunabilmesi ve şahane lezzeti lezzetinden dolayı en çok talep gören balıklar arasında yer alır. İçerdiği sağlıklı vitamin ve mineraller sayesinde sağlığa oldukça faydalıdır. Kan basıncı, düşük kolesterol ve kalp hastalıkları için oldukça faydalı olan levrek balığı, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve vücudun sağlıklı yapısının korunması için gerekli olan A ve D vitaminleri içerir. Ekonomik değeri yüksek olmasına karşılık beyaz, dolgun ve lezzetli eti ile birçok kişinin en sevdiği balık türü arasında yer alan levrek balığını, bütün haliyle mangalda ya da fırında pişirebilirsiniz. Mesela levrek balığı fırında pişirirken yanına defne yaprağı koyduğunuzda balığa hoş bir koku bırakır. Flato şeklinde tavası ya da ızgarasının da yapılması oldukça lezzetli olur. Bu şahane lezzete sahip olan balık buğulama, haşlama ve ayıklandığı zaman salatalarda kullanılabilir. Denizde yetişmesinden dolayı levrek balığı pişirirken fazla tuz kullanmanıza gerek kalmaz. Fakat tuz kullanacaksanız deniz tuzu kullanmamızı önerebilirim. Levrek balığını nasıl pişirebilirim diye düşünüyorsanız bana göre bu balığın en lezzetli hali fırında pişmiş halidir.


Fırında levrek balığı tarifi malzemeler

  • 3 adet levrek balığı
  • 2 adet limon 2 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 demet maydanoz

Fırında levrek tarifi nasıl yapılır?


Öncelikle levrekleri güzelce temizledikten sonra iyice yıkayın ve suyunun süzülmesi için bir tel süzgecin üzerine alın. Suyu süzülen levrek balıklarının içine ve dışına 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz serperek iyice ovduktan sonra levreklerin üzerine iyice pişmesi için bir iki tane çizik atın. Levrek balıklarının üzerine karabiberi de serpip her tarafına buladıktan sonra buzdolabına kaldırın ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Bu arada maydanozların yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra soğan ve patatesin kabuğunu soyup halka şeklinde dilimleyin. Limonu da iyice yıkayıp halka şeklinde dilimleyip hazır ettikten sonra hepsini bir kabın içerisinde alın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz serpiştirip karıştırdıktan sonra buzdolabından çıkardığınız levrek balıklarının içerisine halka şeklinde dilimlemiş olduğunuz patates soğan ve limon dilimlerini yerleştirin. İçini sebzelerle doldurduğunuz levrek balıklarını fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirip 4-5 dakika dinlendirdikten sonra Fırında levrek tarifini servis yapın.

Afiyet olsun.

Levrek Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Levrek Yemi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Levrek Yemi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Fırında Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Kaç Kalori?

Levrek İğnesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Levrek İğnesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Mangalda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Besin Değeri?

Levrek Besin Değeri?

Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Tuzlu Su Levreği

Levrek Tuzlu Su Levreği

Levrek Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Amerikan Levreği Türleri ve Özellikleri

Amerikan Levreği Türleri ve Özellikleri

Beşamel Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6