Levrek Sarma Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Levrek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sarma

Levrek balıkları, lezzetleri ve besin değerleri açısından deniz ürünleri arasında öne çıkan türlerdendir. Hafif ve sağlıklı bir akşam yemeği için mükemmel bir seçenek olan levrek sarma, yapımı kolay ve sunumu şık bir yemektir. Eğer yanında yeşil bir salata ile servis ederseniz, bu lezzet şöleni daha da unutulmaz hale gelecektir.

Levrek Sarma İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet orta boy deniz levreği
  • 5-6 adet pazı yaprağı
  • 4 dilim somon füme
  • 3 dilim burger peyniri
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 fincan zeytinyağı
  • Yeterince tuz
  • Karabiber, kırmızı pul biber
  • Tahta uzun çöp şiş

Krema Sosu İçin

  • 80 gram krem peynir
  • 80 gram hazır krema (şekersiz)
  • 1 kahve fincanı soğuk süt
  • Yarım limon suyu

Üzeri İçin

  • Kıyılmış maydanoz

Levrek Sarma Nasıl Yapılır?

Levrekleri fileto şeklinde ortadan kesip kılçıklarını temizleyin. Pazı yapraklarını yıkayıp ince olarak doğrayın. Burger peynirlerini ve somon füme dilimlerini küp küp doğrayın. Karışımınıza kırmızı pul biber, karabiber ve tuz ekleyip harmanlayın.

Fileto kesilmiş levreklerin içini tuzlayıp bir miktar zeytinyağı gezdirin. Hazırladığınız karışımdan dört eşit parçaya ayırarak filetoların içine paylaştırın ve kuyruk kısmından başlayarak rulo biçiminde sarın. Ruloların bozulmaması için ortalarına çöp şişler batırın.

Önceden iyice ısıtılmış kızgın tavaya zeytinyağı ekleyerek balıkları yerleştirin ve tavanın ağzı kapalı olarak pişirin.

Krema Sosu Hazırlama

Krema sosu için süt, krem peynir, hazır krema ve limon suyunu iyice çırpın. Karışımı küçük bir tencerede 3-4 dakika pişirin. Balıkların pişmesine birkaç dakika kala hazırlanan sosu balıkların üzerine dökün ve 2-3 dakika daha bu şekilde pişirip servis tabağına alın.

Servis ve Sunum

Balıklarınızı servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine kıyılmış maydanoz ekleyin ve yanında yeşil bir salata ile servis edin. Afiyetle yiyin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Üngür

25 Temmuz 2024 Perşembe

Bu tarifte pazı yapraklarının yerine başka bir sebze kullanabilir miyiz? Pazı bulmakta zorlanıyorum da.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Üngür,

Pazı yerine ıspanak, lahana veya kara lahana kullanabilirsiniz. Her biri pazı gibi yemeklerde harika sonuçlar verir. Eğer farklı bir lezzet denemek isterseniz, marul yapraklarını bile kullanabilirsiniz. Bu sebzeler de pazı gibi yemeklerinize güzel bir tat ve doku katar.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Levrek Tuzlu Su Levreği

Levrek Tuzlu Su Levreği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

1 Levrek Kaç Kalori?

1 Levrek Kaç Kalori?

Folyoda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Folyoda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Yemi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Levrek Yemi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri