Levrek Sarma Levrek balıkları, lezzetleri ve besin değerleri açısından deniz ürünleri arasında öne çıkan türlerdendir. Hafif ve sağlıklı bir akşam yemeği için mükemmel bir seçenek olan levrek sarma, yapımı kolay ve sunumu şık bir yemektir. Eğer yanında yeşil bir salata ile servis ederseniz, bu lezzet şöleni daha da unutulmaz hale gelecektir. Levrek Sarma İçin Gerekli Malzemeler
Krema Sosu İçin
Üzeri İçin
Levrek Sarma Nasıl Yapılır? Levrekleri fileto şeklinde ortadan kesip kılçıklarını temizleyin. Pazı yapraklarını yıkayıp ince olarak doğrayın. Burger peynirlerini ve somon füme dilimlerini küp küp doğrayın. Karışımınıza kırmızı pul biber, karabiber ve tuz ekleyip harmanlayın. Fileto kesilmiş levreklerin içini tuzlayıp bir miktar zeytinyağı gezdirin. Hazırladığınız karışımdan dört eşit parçaya ayırarak filetoların içine paylaştırın ve kuyruk kısmından başlayarak rulo biçiminde sarın. Ruloların bozulmaması için ortalarına çöp şişler batırın. Önceden iyice ısıtılmış kızgın tavaya zeytinyağı ekleyerek balıkları yerleştirin ve tavanın ağzı kapalı olarak pişirin. Krema Sosu Hazırlama Krema sosu için süt, krem peynir, hazır krema ve limon suyunu iyice çırpın. Karışımı küçük bir tencerede 3-4 dakika pişirin. Balıkların pişmesine birkaç dakika kala hazırlanan sosu balıkların üzerine dökün ve 2-3 dakika daha bu şekilde pişirip servis tabağına alın. Servis ve Sunum Balıklarınızı servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine kıyılmış maydanoz ekleyin ve yanında yeşil bir salata ile servis edin. Afiyetle yiyin. |
Üngür
25 Temmuz 2024 PerşembeBu tarifte pazı yapraklarının yerine başka bir sebze kullanabilir miyiz? Pazı bulmakta zorlanıyorum da.
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Üngür,
Pazı yerine ıspanak, lahana veya kara lahana kullanabilirsiniz. Her biri pazı gibi yemeklerde harika sonuçlar verir. Eğer farklı bir lezzet denemek isterseniz, marul yapraklarını bile kullanabilirsiniz. Bu sebzeler de pazı gibi yemeklerinize güzel bir tat ve doku katar.
Afiyet olsun!