Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Sütlü Levrek

Sütlü Levrek

Sütlü levrek, olur mu demeyin. Bunu yedikten sonra tadına bayılacaksınız. Sütlü balık olarak da bilinen bu tarif, en çok levrek, lahos gibi balıklarla yapılıyor. Bu balıkların beyaz etli olması ve lezzetli olması tarifi nefis bir hale getiriyor. Sütlü levrek yapmak için büyük boy bir levrek almalısınız. Yaklaşık 450-500 gram hatta biraz daha büyük levrek olursa iyi olur. Ayıklarken hiç zorluk çekmezsiniz. Eskiden balıkla süt, yoğurt yenmez derlerdi. Günümüzde balığın yanında yoğurtlu mezeler yeniyor, hatta böyle sütle balık bile pişiriliyor. Şimdi hazırlıklarımıza başlayalım. Yapımı biraz zahmetli olsa da sonunda emeklerimizin karşılığını alacağız. Herkese kolay gelsin.

Sütlü levrek için gereken malzemeler

  • 2 adet levrek (Her biri 500 gram ağırlığında ya da daha büyük olsun)
  • 1-2 yemek kaşığı sirke
  • 1-2 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 6-7 adet orta boyda kültür mantarı
  • 3 yemek kaşığı yemeklik tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Sütlü levrek nasıl yapılır?


Levreklerin tazeliğine dikkat ederek almalıyız. Eğer balıkçımız balıkları temizlerse iyi olur. Çünkü bu tarif biraz el oyalayıcı oluyor. Balıkları bol suyla yıkayın. Daha sonra genişçe bir tencereye bol su koyun. Balıkların üzerini örtecek kadar yeterli olur. Levrekleri tencereye alın. İçine sirkeyi ve defne yapraklarını atın. Su kaynadıktan sonra balıkların 10-15 dakika orta ateşte pişmesi yeterlidir. Daha sonra balıkları bir kevgire alarak soğutun. Balıkları kaynatırken içine sirke koymamızın nedeni balık kokusunu alması içindir. Ne kadar faydalı olduğunu sizde göreceksiniz. Balıkları ayıklayacağız ancak iyice soğumasını bekleyelim. Çünkü soğuduğunda balık daha kolay ayıklanır.

Levrekler soğuduğu zaman hemen ayıklamaya başlayın. Yalnız kılçıklarına çok dikkat edin. Bu tarifin tamamen kılçıksız balıkla hazırlanması önemli. Balığın derilerini de ayırın. Sadece beyaz etli kısımları küçük parçalar halinde ayırın. Balıklar ayıklandığında işimizin çoğu bitecek. Sütlü levrek pişireceğimiz bir borcam hazırlayın. Dikdörtgen borcam buna gayet uygun olur. Ayıklanmış balıkları borcamın içine yayın. Bunun üzerine dilimlenmiş ve haşlanmış mantarları yayın. Tane karabiberleri serpin.

Bu arada bir tencerede tereyağını eritin ve unu hafifçe kavurun. Buna sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Gerekirse çırpıcıyla karışımı çırparak topaklaşmasını önleyin. Rende kaşar peynirinin yarım bardağını bunun içine karıştırın. Daha sonra borcamın içindeki malzemelerle karışımı harmanlayın. Fırını 180-200 derecede ısıtarak, sütlü levreği fırına atın. Üzeri hafifçe kızardığında yemek pişmiş olacak. Fırından alarak üzerine kalan kaşar peynirini yayın. Bunu yeniden fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınızda sütlü levrek servise hazır olur. Servis tabaklarına alarak sunumunuzu yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 22:27:05
Sütlü Levrek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Sütlü Levrek Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Sütlü Levrek"
Deniz ürünlerinden levreği çok seviyorum ve geçen gün sütlü levrek yediğimde lezzeti bir harikaydı. Evde kendimde denemek istiyorum. Sütlü levrek için gerekli olan malzemeler nelerdir? Kullanılan malzemelerin ölçüleri ne kadar olmalıdır? Sütlü levreği fırında kaç derecede pişirmem gerekiyor? Sütlü levreğin hazırlanışı ve yapılışı nasıl olmalıdır? Detaylı olarak bilgi verir misiniz?
Fatma . 01.10.2018 14:37:44
CEVAP YAZ
Folyoda Levrek
Folyoda Levrek
Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan bir görünüme, eşsiz bir lezzete ayrıcalıklı yemeğe dönüşmektedir. Oldukça bol içerikle hazırla...
Levrek Izgara
Levrek Izgara
Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğuyla ilgili efsaneler duyduğumuz ve palamudundan tut levreğine kadar her biri ayrı lezzette o...
Fırında Levrek
Fırında Levrek
Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk denizlerde yaşamını sürdüren bir balıktır. İçeriğinde vitamin ve mineraller bulundurduğundan sağl...
Fileto Levrek
Fileto Levrek
Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile bilinmektedir. Üstelik yapım aşamasında bol sebzeli ve bol baharatlı hazırlanmadı yemeğin besi...
Fırında Patatesli Levrek
Fırında Patatesli Levrek
Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesli levrek yapılışı oldukça kolay, zahmetsiz ve nefis oluyor. Balığa soğan ve patates eklendiği...
Sebzeli Levrek
Sebzeli Levrek
Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir tarifimiz vardır. Bu tarife göre sebzeli levreği hazırlayalım.Sebzeli levrek için gerekli malz...
Fırında Kaşarlı Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün de ayrı, ayrı bir lezzeti vardır. Fırında, tavada ve kızartarak tüketilen enfes balığın biz b...
Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sağlığına oldukça faydalıdır. Her zaman en çok tercih edilen balıklar arasında yer alır ve tüke...
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği Taşı
Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir özellik taşır. İçinde bol miktar da demir bulunduğundan dolayı kansızlığa iyi gelir, çocukların...
Kaya Levreği
Kaya Levreği
Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu pullar derisine yapışmıştır. Yanları kırık beyaz karnının rengi ise güneşe benzer renktedir. Ağzı...
Fırında Deniz Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüsü ile çoğu zaman alabalık ile karıştırılır. Boyları 50-100 cm. Arasında değişir. Ağırlığı ise...
Fırın Levrek
Fırın Levrek
Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık yer alması gereken kişide bağışıklık sistemini güçlendiren, vücutta direnci arttıran, hastalık ...

 

Tavada Levrek
Taş Levreği
Deniz Levreği
Fırında Levrek Nasıl Pişirilir
Fırında Levrek Buğulama
Fırında Kağıtta Levrek
Fırında Levrek Izgara
Fırında Fileto Levrek
Levrek
Mangalda Levrek
Sütlü Levrek
Tereyağlı Levrek
Levrek Sarma
Levrek Çorbası
Levrek Terbiyesi
Kağıtta Levrek
Mantarlı Levrek Buğulama
Fırında Kaya Levreği
Folyoda Levrek
Levrek Izgara
Fırında Levrek
Fileto Levrek
Fırında Patatesli Levrek
Sebzeli Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Popüler İçerik
Levrek Sarma
Levrek Sarma
Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden bir...
Levrek Çorbası
Levrek Çorbası
Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihler...
Levrek Terbiyesi
Levrek Terbiyesi
Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada le...
Kağıtta Levrek
Kağıtta Levrek
Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kağıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balı...
Mantarlı Levrek Buğulama
Mantarlı Levrek Buğulama
Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ...
Fırında Kaya Levreği
Fırında Kaya Levreği
Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024