Deniz ürünlerinden olan balık, sağlığımız açısından oldukça önemlidir. Omega-3 yönünden zengin olan balığı haftada en az bir kez tüketmeliyiz. Özellikle de sezonunda bu balıklar daha lezzetliyken ihmal etmeyin derim. Şimdi sizlere sebzeli ve tereyağlı bir levrek tarifi vereceğim. Hadi beraber başlayalım. Kolay gelsin. Fırında Tereyağlı Levrek Malzemeleri
Fırında Tereyağlı Levrek Nasıl Yapılır? Öncelikle tereyağlı levreğimizi hazırlamak için balıkların her iki tarafına bıçakla kesikler atıyoruz. Ardından zeytinyağı ve kekiği karıştırıp balıklarımıza iyice sürüyoruz ve 1 saat kadar bekletiyoruz. Hemen ardından tereyağı, maydanoz, ezilmiş sarımsak ve karabiberi iyice karıştırarak güzel bir sos elde ediyoruz. Bu sosumuzu balıkların içine ve dışına iyice sürüyoruz. Patateslerimizi soyup halka şeklinde doğruyoruz. Ardından bu patateslerin bir kısmını alüminyum folyo serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Balıkların içine de lezzetini vermesi için patates, domates ve soğan halkalarından biraz koyuyoruz. Balıkların üstüne de aynı malzemeleri ve limonu koyuyoruz. Ardından alüminyum folyoyu balıkların üzerine kapatıp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz. 40 dakikadan sonra üzerini açıp 20 dakika daha balıkların kızarması için pişiriyoruz. Ardından servise sunuyoruz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler ** Levrek balığı seçerken taze olmasına dikkat edin. Gözleri parlak ve solungaçları kırmızı olmalıdır. ** Levrek balığını temizlerken pullarını iyice kazıyın ve iç organlarını çıkarın. ** Fırında pişirme süresi balığın büyüklüğüne göre değişebilir, bu yüzden balıkları kontrol ederek pişirin. ** Limon dilimleri balığa ekstra aroma katacaktır, bu yüzden ihmal etmeyin. |