Levrek Süpürgesi

Levrek Süpürgesi

Levrek süpürgesi, Levrek yakalamasında kullanılan bir av malzemesi olup kıyı kenarından yakalama şeklidir. Levrek bir deniz mahsulü olup en çok tercih edilen balık lezzetlerinden birisidir. Eti yağsız ve çok lezzetli oluşundan ötürü çok faiş fiyatlara satılan levrek çok aşırı tüketilmesinden ötürüde fiyatları pahalıdır. O nedenle de levrek tutmak başka balıklardan daha değerlidir. Taze olarak tüketilmesi gereken bir balıktır. Ülkemizin Akdeniz, Marmara ve Karadeniz kıyılarında tutulan levrek balığının yenilerde en çok yaygın olan kıyı tutma şekli Levrek Süpürgesidir. Sürüler halinde gezen bu balık türünün birçok tutulma şekli vardır ama küçük çaplarda bir levrek tutma yöntemi olan levrek süpürgesi yeni yeni herkes tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Levrek süpürgesi ile tutulan balıklar bazen tekne avlarından daha çok olabilmektedir.

Levrek Süpürgesi nasıl kullanılır?

Levrek süpürgesi, İtalyan balıkçıların çok eski dönemlerden beri yapıp kullandığı bir yöntemdir. Hava şartlarının uygun olmadığı zamanlarda kıyıdan tekne ile çıkmadan levrek balığı tutmanın olanağını sağlaması için yapılıp kullanılmıştır. İtalya' da halen yapan balıkçıların olduğu levrek süpürgesi kıyı avlaması için üretilen bir av malzemesidir. Levrek Süpürgesini kullanabilmek için öncelikle aldığınız levrek süpürgesini kıyıya kırk beş derece açı ile yerleştirirsiniz. Daha sonrasında misinayı alarak kendimizle levrek süpürgesi arasında on beş metre mesafe bırakarak uzaklaşırız. Daha sonrasında ise suya girecek şekilde yine kırk beş derece ile yerleştirdiğimiz levrek süpürgesini çekmeye başlarız. Özel bir üretim olan levrek süpürgeleri çekildikçe su içerisinde açılmaya başlar köstekli misinaya bağlı sardalyeler 350 cm aralıklarda suya açılmaya başlar sonrasında ise sahil şeridi boyunca balıkları hissetmeniz ile ters istikamet olacak şekilde levrek süpürgesi yavaşça kıyıya doğru çekilir. Artık istediğiniz balıkları yakalamış olursunuz. Aslında acemi bile olunsa levrek süpürgesi kullanımı kolay ve basit bir işlemdir.

İtalya'nın birçok farklı kesiminde levrek süpürgesi farklı bir çok isimle anılmaktadır. Bunlar;
  • Spigolara,
  • Vanco,
  • Scannetto,
  • Vanchiteddu,
  • Slittino,
  • Cassetta,
  • Banchetto şeklindedir.
Levrek Süpürgesinin temel mantığı kıyıdan yürüyerek yapılan bir çeşit sırt süpürme işlemidir. Yani kıyı süpürmesidir. Aslında levrek süpürgesi bir nevi sahil sporu gibidir. Hemde balık avlama zevkini herkese yaşama şansı verir. Bu yöntem ile İtalyan balıkçıları kıyıdan yakalanabilecek tüm balıkları yakalar. O yüzdende sadece levrek tutmak için değildir. Tüm kıyı balıklarını yakalayabilirsiniz.
Son Güncelleme : 22.11.2018 14:38:04
Levrek Süpürgesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Levrek Süpürgesi Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Levrek Süpürgesi"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Folyoda Levrek
Folyoda Levrek
Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek birde folyoda pişince iştah kabartan bir görünüme, eşsiz bir lezzete ayrıcalıklı yemeğe dönüşmektedir. Oldukça bol içerikle hazırlan...
Levrek Izgara
Levrek Izgara
Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “ denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğuyla ilgili efsaneler duyduğumuz ve palamudun dan tut levreğine kadar her biri ayrı lezzette...
Fırında Levrek
Fırında Levrek
Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk denizlerde yaşamını sürdüren bir balıktır. İçeriğinde vitamin ve mineraller bulundurduğundan sağl...
Fileto Levrek
Fileto Levrek
Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile bilinmektedir. Üstelik yapım aşamasında bol sebzeli ve bol baharatlı hazırlanmadı yemeğin besi...
Fırında Patatesli Levrek
Fırında Patatesli Levrek
Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesli levrek yapılışı oldukça kolay, zahmetsiz ve nefis oluyor. Balığa soğan ve patates eklend...
Sebzeli Levrek
Sebzeli Levrek
Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hemde mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir tarifimiz vardır. Bu tarife göre sebzeli levreği hazırlayalım.Sebzeli levrek için gerekli malze...
Fırında Kaşarlı Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün de ayrı, ayrı bir lezzeti vardır. Fırında, tavada ve kızartarak tüketilen enfes balığın biz b...
Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sağlığına oldukça faydalıdır. Her zaman en çok tercih edilen balıklar arasında yer alır ve tük...
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği Taşı
Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir özellik taşır. İçinde bol miktar da demir bulunduğun dan dolayı kansızlığa iyi gelir, çocukları...
Kaya Levreği
Kaya Levreği
Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu pullar derisine yapışmıştır. Yanları kırık beyaz karnının rengi ise güneşe benzer renktedir. Ağz...
Fırında Deniz Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüsü ile çoğu zaman alabalık ile karıştırılır. Boyları 50-100 cm.arasında değişir. Ağırlığı ise ...
Fırın Levrek
Fırın Levrek
Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık yer alması gereken kişide bağışıklık sistemini güçlendiren, vücutta direnci arttıran, hastalık ...

 

Tavada Levrek
Taş Levreği
Deniz Levreği
Fırında Levrek Nasıl Pişirilir
Fırında Levrek Buğulama
Fırında Kağıtta Levrek
Fırında Levrek Izgara
Fırında Fileto Levrek
Levrek
Mangalda Levrek
Sütlü Levrek
Tereyağlı Levrek
Levrek Sarma
Levrek Çorbası
Levrek Terbiyesi
Kağıtta Levrek
Mantarlı Levrek Buğulama
Fırında Kaya Levreği
Folyoda Levrek
Levrek Izgara
Fırında Levrek
Fileto Levrek
Fırında Patatesli Levrek
Sebzeli Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Popüler İçerik
Levrek Sarma
Levrek Sarma
Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden bir...
Levrek Çorbası
Levrek Çorbası
Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihler...
Levrek Terbiyesi
Levrek Terbiyesi
Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada le...
Kağıtta Levrek
Kağıtta Levrek
Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kağıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balı...
Mantarlı Levrek Buğulama
Mantarlı Levrek Buğulama
Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ...
Fırında Kaya Levreği
Fırında Kaya Levreği
Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019