Fırında Patatesli Levrek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Patatesli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesli levrek yapılışı oldukça kolay, zahmetsiz ve nefis oluyor. Balığa soğan ve patates eklendiğinde muhteşem lezzetli oluyor, çiğ soğan kokusunda eser olmadığı için bolca kullanmakta çekinmeyin. Soğan ve patatesin üzerine de limon dilimleri ilave edildiğinde hem lezzetine lezzet katmış olacaksınız hem de bol vitaminli balık yemiş olacaksınız. Şimdi tam balıkların bol olduğu ve havaların soğumasıyla daha da lezzetli olduğu zamandır. Şimdi balıklar bol ve geçen aylara göre fiyatları da çok düşüktür. Bu nedenle fırında patatesli levrek yapmanın tam zamanı kesinlikle bu fırsatı kaçırmamalısınız.


Fırında Patatesli Levrek Malzemeleri (1 kişilik)

  • 1 adet fileto edilmiş levrek balığı.
  • 1 adet kuru soğan.
  • 2 adet patates.
  • 5 diş sarımsak.
  • 4-5 dal maydanoz.
  • Kekik.
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı.
  • 1 çay kaşığı pul biber.
  • 1 adet limon.
  • Tuz ve karabiber.

Fırında Patatesli Levrek Nasıl Yapılır?


Balıkçıda levreği alırken fileto edilmesini rica edin. Fileto edilmiş levrek balığını güzelce yıkayıp kenara koyun suyu süzülsün. Diğer yanda patateslerin kabuğunu soyun yıkayın ve çok ince olmayacak şekilde dilimlere ayırın. Soğanı da aynı şekilde soyup ince halka şeklinde doğrayın ve üzerine karabiber, tuz, kekik, zeytinyağı, pul biberini ilave edip iyice harmanlayın.

Fırın tepsisinin içine yağlı kâğıdı serin ve üzerine harmanlanmış patates soğanı serin. Bir kâse içinde balıkların sosunu hazırlayın. Sarımsak, zeytinyağını, tuz, karabiber, limon suyu, 4-5 dal maydanozu iyice karıştırın ve bir fırça yardımı ile bu karışımda balıkların her yanına sürün. Sosladığınız levrek balığını patates karışımının üzerine koyun. Balıkları patateslerin üzerine koyduğunuzda buğulama gibi sulu olacaktır. Balığın altının kızarmasını istiyorsanız ilk önce balık ve üzerine patates karışımını koymalısınız. Kâse de kalan harcı balığın üzerinde gezdirin ve önceden 200 dereceye ayarlanan ve ısınan fırına tepsiyi verin. Balığımız yaklaşık 40 dakika kadar pişirilmeli. Patatesli levrek balığınız 40 dakika sonunda servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Fırında Patatesli Levrek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Levrek Besin Değeri?

Levrek Besin Değeri?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Kaç Kalori?

Fırında Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Deniz Levreği Türleri ve Özellikleri

Deniz Levreği Türleri ve Özellikleri

Güncel

Fırında Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Fırın Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

1 Levrek Kaç Kalori?

1 Levrek Kaç Kalori?

Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6