Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fırında

Levrek, fırında pişirildiğinde özel ve lezzetli bir yemek haline gelir. Balık sevenlerin bu tarifi çok beğeneceğini söyleyebiliriz. Fırında kendi suyuyla pişen levrek, aradığınız lezzeti sunar. Bu yemeği az uğraşla hazırlayarak akşam yemeğinde lezzetli bir menü oluşturabilirsiniz. Hazırlaması zevkli, yemesi harika olacak bu tarif için levrek mükemmel bir balıktır. Özellikle kış mevsiminde lezzeti doruk noktasındadır. Sıkça yapmanızı tavsiye ederiz. Arzu edenler bu tarifin içine patates de ekleyebilir. Güveçlerin tabanına önce patates dilimlerini, ardından soğanları yerleştirebilir. Patatesi balığın yanında tüketmek, hem doyurucu hem de lezzetli olacaktır. Ayrıca, bu balığın ardından tatlı yeme isteğinizi de azaltır. Levrekler hazırsa, hemen tarifi yapmaya başlayalım. Herkese kolay gelsin.

Levrek Fırında İçin Gereken Malzemeler

  • 2 adet levrek (350-400 gramlık)
  • 5-6 dal maydanoz
  • 2 adet orta boy kırmızı kuru soğan
  • 2 çay bardağı rendelenmiş domates
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2-3 yemek kaşığı sirke
  • 4 dilim limon
  • Yeterince tuz ve karabiber
  • 1 fincan zeytinyağı

Levrek Fırında Nasıl Yapılır?

Öncelikle levrekleri güzelce ayıklayın. Pullarını kazıyın ve karnını açıp temizleyin. Bol suyun altında yıkayarak, balıkların süzgeçte süzülmesini sağlayın. Daha sonra balıkların her iki tarafına bıçakla çizik atın. Levrek fırında tarifi için güveçleri hazırlayın. Güveçlerin diplerini zeytinyağı ile biraz yağlayın. Balıkları tek tek güveçlerde pişireceğiz. Önce altına kırmızı soğanları ince dilimler halinde yerleştirin. Üzerine levrekleri koyun. Levreklere sirkeyi sürün. Sirke, fırında pişen balıkların derisinin çıtır çıtır kızarmasına yardımcı olur. Balıkların karnına birer defne yaprağı yerleştirin. Biraz da karabiber serpin. Kalan zeytinyağını rendelenmiş domatesle, tuzla ve ince kıydığınız maydanozla birlikte iyice çırpın. Bunu her iki güvecin üzerine paylaştırın. Limon dilimlerini de koyduktan sonra, güveçleri önce yağlı kâğıtla kapatın. Ardından alüminyum folyo kapatarak, 200 derecede ısıttığınız fırına atın. Yaklaşık yarım saat böyle pişirdikten sonra, üzerindeki folyo ve yağlı kâğıdı çıkarın. 10 dakika sonra levrek fırında nar gibi kızarmış olur. Servis tabaklarına alarak levreği sıcak olarak ikram edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Fırın Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Levrek Tarifi ve Malzemeleri