Fırında Deniz Levreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Deniz Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüsü ile çoğu zaman alabalık ile karıştırılır. Boyları 50-100 cm. Arasında değişir. Ağırlığı ise genellikle 8-10 kg. Kadardır. Levrek balığının eti yağsız ancak bir o kadarda lezzetlidir. Türkiye'de Akdeniz, Karadeniz ve Marmara kıyılarında bulunur. Hemen hemen her mevsimde bulmak mümkündür. Akdeniz, Karadeniz ve Ege çiftliklerinde yaygın olarak üretimi yapılır. Yapılan bu üretimin çoğuda AB ülkelerine ihraç edilmektedir. Levrek balığı hem etçil hem de yırtıcı bir balıktır. Levrek balığı genellikle küçük balık, karides ve yengeç yiyerek beslenir.


Fırında deniz levreği yapmak için gerekli olan malzemeler

  • 3 adet levrek balığı
  • 2 adet kuru soğan (Orta boy)
  • 2 dilim limon
  • 1 dış sarımsak (Rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Bir tutam tuz.

Fırında deniz levreği nasıl yapılır?


Öncelikle levreklerin pullarını iyice temizliyoruz. Daha sonra önlü arkalı birer tane kesik atıyoruz. Ayrıca bir kap içerisinde rendelenmiş bir diş sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı biber, domates salçası isteğe göre bir tutam kekik ve zeytinyağı ekleyerek bunları iyice karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışıma levrek balıklarını önlü arkalı bulayarak yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Daha sonra aralarına limon ve kuru soğanı halkalar şeklinde doğrayıp aralarına yerleştiriyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar deniz levreklerimizi pişiriyoruz.

Fırında Deniz Levreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Tuzlu Su Levreği

Levrek Tuzlu Su Levreği

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavada Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Besin Değeri?

Levrek Besin Değeri?

Fırında Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Sütlü Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Dişli Levrek Türleri ve Özellikleri

Dişli Levrek Türleri ve Özellikleri

Folyoda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Folyoda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Nasıl Pişirilir?

Levrek Nasıl Pişirilir?

Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaya Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaya Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Taş Levreği Türleri ve Özellikleri

Taş Levreği Türleri ve Özellikleri

Kaya Levreği Bırakma Olta Avcılığı

Kaya Levreği Bırakma Olta Avcılığı

Deniz Levreği Türleri ve Özellikleri

Deniz Levreği Türleri ve Özellikleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6