Fırında Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında fileto levrek, Fırında fileto levrek birçok kişinin severek yediği bir yemektir. Balığın faydaları bilinen bir gerçektir. Omega 3 asitleri içeren balıkların sırt kısmındaki kahverengi etin çocuklar üzerinde boy uzatma etkisi yapılan araştırmalar sonucu kanıtlanmış bir gerçektir. Doğal boy uzatma yönteminde oldukça etkili bir yere sahip olan balık tat olarak da oldukça lezzetlidir. Özellikle kış aylarında haftada en az 200 gram kişinin tüketmesi gerekmektedir. Özellikle blug çağında olan çocukların öğünlerinde sıkça yer alması gereken fırında fileto levrek eşsiz bir lezzete sahiptir. Ayrıca vereceğimiz tarif ile daha da ayrıcalıklı bir lezzet ile sofralarınızda yer alacaktır. Sizde aile fertlerine hem sağlıklı hem de farklı bir lezzet sunumunda bulunmak istiyorsanız işte fırında fileto levrek tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.


Fırında fileto levrek için gerekli olan malzemeler

  • 4 tane levrek fileto
  • 3 tane patates
  • 3 tane küçük soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı biberiye baharatı
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 tane limon suyu
  • 1 tutam tuz
  • 4 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Fırında fileto levrek nasıl yapılır?


Öncelikle patatesleri soyarak halka şeklinde doğrayın. Doğranan patatesleri yıkayarak süzülmesi için süzgece koyun. Sonrasında soğanları soyarak halka şeklinde doğrayın. Sonra fırın tepsisi içine yağlı kâğıt serin. Yağlı kâğıt üzerine doğranan patatesleri ve soğanları koyarak karıştırın. Sonrasında levrekleri bol su ile yıkayarak iyice temizleyin. Levrekler yıkanıp temizlendikten sonra geniş bir kap içerisine alın. Zeytinyağı ve tuz ilave ederek karıştırın. Biraz beklettikten sonra fırın tepsisine levrekleri tek tek dizin. Levrekler dizildikten sonra ayrı bir kap içerisinde biberiye baharatını koyun. Sonrasında kırmızı toz biberi, limon suyunu, bir miktar zeytinyağını ilave ederek iyice karıştırın. Sarımsakları da soyarak havanda dövün. Sarımsaklar iyice ezildikten sonra derin kap içerisindeki karışım içerisine ilave edin. Son olarak kekiği de ilave ederek iyice ezilen sosu fırın tepsisinin üzerine sürün. Böylece levrek çok daha lezzetli olacaktır. Tüm malzemeler tepsiye eklendikten sonra tepsinin üzerini yine yağlı kâğıt sererek önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürün. Fırında fileto levrek yaklaşık yarım saat pişirildikten sonra fırından çıkarıp pişip pişmediğini çatal ile kontrol edin. Yemek pişmişse tabaklara alıp sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Fırında Fileto Levrek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

İlginizi Çekebilir

1 Levrek Kaç Kalori?

1 Levrek Kaç Kalori?

Levrek Besin Değeri?

Levrek Besin Değeri?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Levrek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Folyoda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Folyoda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Nasıl Pişirilir?

Levrek Nasıl Pişirilir?

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Kaç Kalori?

Güncel

Deniz Levreği Türleri ve Özellikleri

Deniz Levreği Türleri ve Özellikleri

Tavada Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6