Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Fırında Fileto Levrek

Fırında Fileto Levrek

Fırında fileto levrek, Fırında fileto levrek birçok kişinin severek yediği bir yemektir. Balığın faydaları bilinen bir gerçektir. Omega 3 asitleri içeren balıkların sırt kısmındaki kahverengi etin çocuklar üzerinde boy uzatma etkisi yapılan araştırmalar sonucu kanıtlanmış bir gerçektir. Doğal boy uzatma yönteminde oldukça etkili bir yere sahip olan balık tat olarak da oldukça lezzetlidir. Özellikle kış aylarında haftada en az 200 gram kişinin tüketmesi gerekmektedir. Özellikle blug çağında olan çocukların öğünlerinde sıkça yer alması gereken fırında fileto levrek eşsiz bir lezzete sahiptir. Ayrıca vereceğimiz tarif ile daha da ayrıcalıklı bir lezzet ile sofralarınızda yer alacaktır. Sizde aile fertlerine hem sağlıklı hem de farklı bir lezzet sunumunda bulunmak istiyorsanız işte fırında fileto levrek tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Fırında fileto levrek için gerekli olan malzemeler

  • 4 tane levrek fileto
  • 3 tane patates
  • 3 tane küçük soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı biberiye baharatı
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 tane limon suyu
  • 1 tutam tuz
  • 4 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Fırında fileto levrek nasıl yapılır?


Öncelikle patatesleri soyarak halka şeklinde doğrayın. Doğranan patatesleri yıkayarak süzülmesi için süzgece koyun. Sonrasında soğanları soyarak halka şeklinde doğrayın. Sonra fırın tepsisi içine yağlı kâğıt serin. Yağlı kâğıt üzerine doğranan patatesleri ve soğanları koyarak karıştırın. Sonrasında levrekleri bol su ile yıkayarak iyice temizleyin. Levrekler yıkanıp temizlendikten sonra geniş bir kap içerisine alın. Zeytinyağı ve tuz ilave ederek karıştırın. Biraz beklettikten sonra fırın tepsisine levrekleri tek tek dizin. Levrekler dizildikten sonra ayrı bir kap içerisinde biberiye baharatını koyun. Sonrasında kırmızı toz biberi, limon suyunu, bir miktar zeytinyağını ilave ederek iyice karıştırın. Sarımsakları da soyarak havanda dövün. Sarımsaklar iyice ezildikten sonra derin kap içerisindeki karışım içerisine ilave edin. Son olarak kekiği de ilave ederek iyice ezilen sosu fırın tepsisinin üzerine sürün. Böylece levrek çok daha lezzetli olacaktır. Tüm malzemeler tepsiye eklendikten sonra tepsinin üzerini yine yağlı kâğıt sererek önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürün. Fırında fileto levrek yaklaşık yarım saat pişirildikten sonra fırından çıkarıp pişip pişmediğini çatal ile kontrol edin. Yemek pişmişse tabaklara alıp sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 15:28:18
Fırında Fileto Levrek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Fırında Fileto Levrek Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Fırında Fileto Levrek"
Levrek balıklarının her çeşidini ben çok seviyorum çünkü etleri harbiden çok lezzetli oluyor. Ancak genelikle pide fırınlarına göndererek pişiriyordum. ŞİLk defa evdeki fırın ile yapmayı deneyeceğim. Fırında levrreği tam ve güzell pişmesi için ne yapmalıyım?
Efecan . 31.10.2018 01:28:45
CEVAP YAZ
Folyoda Levrek
Folyoda Levrek
Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan bir görünüme, eşsiz bir lezzete ayrıcalıklı yemeğe dönüşmektedir. Oldukça bol içerikle hazırla...
Levrek Izgara
Levrek Izgara
Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğuyla ilgili efsaneler duyduğumuz ve palamudundan tut levreğine kadar her biri ayrı lezzette o...
Fırında Levrek
Fırında Levrek
Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk denizlerde yaşamını sürdüren bir balıktır. İçeriğinde vitamin ve mineraller bulundurduğundan sağl...
Fileto Levrek
Fileto Levrek
Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile bilinmektedir. Üstelik yapım aşamasında bol sebzeli ve bol baharatlı hazırlanmadı yemeğin besi...
Fırında Patatesli Levrek
Fırında Patatesli Levrek
Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesli levrek yapılışı oldukça kolay, zahmetsiz ve nefis oluyor. Balığa soğan ve patates eklendiği...
Sebzeli Levrek
Sebzeli Levrek
Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir tarifimiz vardır. Bu tarife göre sebzeli levreği hazırlayalım.Sebzeli levrek için gerekli malz...
Fırında Kaşarlı Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün de ayrı, ayrı bir lezzeti vardır. Fırında, tavada ve kızartarak tüketilen enfes balığın biz b...
Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sağlığına oldukça faydalıdır. Her zaman en çok tercih edilen balıklar arasında yer alır ve tüke...
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği Taşı
Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir özellik taşır. İçinde bol miktar da demir bulunduğundan dolayı kansızlığa iyi gelir, çocukların...
Kaya Levreği
Kaya Levreği
Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu pullar derisine yapışmıştır. Yanları kırık beyaz karnının rengi ise güneşe benzer renktedir. Ağzı...
Fırında Deniz Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüsü ile çoğu zaman alabalık ile karıştırılır. Boyları 50-100 cm. Arasında değişir. Ağırlığı ise...
Fırın Levrek
Fırın Levrek
Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık yer alması gereken kişide bağışıklık sistemini güçlendiren, vücutta direnci arttıran, hastalık ...

 

Tavada Levrek
Taş Levreği
Deniz Levreği
Fırında Levrek Nasıl Pişirilir
Fırında Levrek Buğulama
Fırında Kağıtta Levrek
Fırında Levrek Izgara
Fırında Fileto Levrek
Levrek
Mangalda Levrek
Sütlü Levrek
Tereyağlı Levrek
Levrek Sarma
Levrek Çorbası
Levrek Terbiyesi
Kağıtta Levrek
Mantarlı Levrek Buğulama
Fırında Kaya Levreği
Folyoda Levrek
Levrek Izgara
Fırında Levrek
Fileto Levrek
Fırında Patatesli Levrek
Sebzeli Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Popüler İçerik
Levrek Sarma
Levrek Sarma
Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden bir...
Levrek Çorbası
Levrek Çorbası
Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihler...
Levrek Terbiyesi
Levrek Terbiyesi
Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada le...
Kağıtta Levrek
Kağıtta Levrek
Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kağıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balı...
Mantarlı Levrek Buğulama
Mantarlı Levrek Buğulama
Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ...
Fırında Kaya Levreği
Fırında Kaya Levreği
Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024