Folyoda Levrek Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Folyoda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Folyoda Levrek

Folyoda levrek, buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Levreğin bu pişirme yönteminde, balığın doğal aroması korunurken, içeriğindeki besin değerleri de en iyi şekilde muhafaza edilir. Bu nedenle folyoda pişirilen levrek, hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli bir yemek olarak öne çıkar. Ayrıca, sunumu ve görünümü de iştah açıcıdır. Çocukların gelişimi için önemli olan bu yemek, özellikle çocukların sıkça tüketmesi gereken yiyecekler arasında yer almaktadır. Gelişim geriliği yaşayan çocukların haftada en az 250 gram tüketmesi önerilmektedir. Bu nedenle annelere, bu tarifi sık sık yapmalarını tavsiye ederiz. Denemeniz dileğiyle, şimdiden kolay gelsin.

Folyoda Levrek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1,5 kilo levrek
  • 1 tane dilimlenmiş limon
  • 2 tane domates
  • 2 defne yaprağı
  • 1 tutam tuz
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 dal maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı krema
  • 1 tane patates
  • 4 diş sarımsak
  • 2 tane havuç
  • 1 tane orta boy kuru soğan

Folyoda Levrek Nasıl Yapılır?

Öncelikle temizlenmiş levreği bol su ile yıkayın. Levrekleri yıkadıktan sonra süzülmesi için balıkları süzgece alın. Soğanı soyup halka şeklinde doğrayın. Patatesi de soyup ince veya kalın olmayacak şekilde halka şeklinde doğrayın. Domates ve havucu da doğrayın ve tüm doğranan sebzeleri bir kapta karıştırın. Defne yaprağını da doğranan sebzeler arasına ekleyin.

Fırın tepsisinin dibine alüminyum folyo serin ve levrekleri folyo üzerine tek tek dizin. Doğranan sebzeleri levreklerin üzerine ekleyin. Sarımsakları küçük küçük doğrayın ve hazırlanan karışıma ekleyin. Maydanozu doğrayarak kremayla birlikte karışıma serpiştirin. Tereyağını küçük topaklar halinde tüm malzemelerin üzerine koyun. Dilimlenmiş limonları ve tuzu da ekleyin. Folyoyu kapatıp, önceden 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Süre dolduktan sonra fırından çıkarıp biraz dinlendirin. Daha sonra tabaklara alıp servis yapabilirsiniz.

Folyoda levrek artık hazır. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kitiaraz

23 Temmuz 2024 Salı

Çocuklarımın gelişimi için bu kadar önemli olan folyoda levreği nasıl daha sık yapabilirim? Farklı malzemeler eklemem balığın lezzetini bozar mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Kitiaraz,

Folyoda levrek yapmak hem sağlıklı hem de lezzetli bir tercih. Bu yemeği daha sık yapabilmek için farklı sebzeler ve aromatik otlar ekleyerek değişiklikler yapabilirsiniz. Örneğin, limon dilimleri, sarımsak, biberiye, kekik ve maydanoz gibi malzemeler ekleyerek levreğin tadını zenginleştirebilirsiniz. Bu malzemeler balığın lezzetini bozmadan daha da lezzetli hale getirir. Ayrıca, havuç, kabak ve soğan gibi sebzeler de ekleyerek yemeği daha besleyici yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Levrek Besin Değeri?

Levrek Besin Değeri?

Kaya Levreği Taşı Türleri ve Özellikleri

Kaya Levreği Taşı Türleri ve Özellikleri

Levrek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mangalda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Buğulama Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Buğulama Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri