Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Levrek: Sağlık açısında en çok önerilen yemek çeşitlerinden biri de balıktır. Balık vitamin ve mineral açısında yüksek değerlere sahip olduğu için sık sık tüketilmesi önerilir. Tabi balığın organik olması ve vitamin açısında faydalı olması gerekli. Somon, hamsi, istavrit, sazan ve levrek gibi yenilecek olan birçok balık çeşidi bulunmaktadır. Ülkemiz balık açısında zengin olduğu için şanslıyız. Her balık türü ayrı vitamin değerlerine sahiptir. Balığın vitamin değerleri aslında pişiren kişi belirler. Yani balık çok kızartılırsa veya çok pişirilirse vitamin değerlerinde düşme olur. O yüzden balık yemekleri yapılırken dikkat edilmelidir.


Soslu levrek için gerekli malzemeler

  • 2 tane levrek (Yaklaşık olarak 1 kg karşılık gelir.)
  • Büyük boy 1 tane kuru soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 su bardağı kadar un,
  • 2-3 tane yeşil biber (İsteğe göre kullanılır.),
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (Sosu bol olsun isteyenler yarım yemek kaşığı fazla kullanabilir.),
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (İsteğe göre sıvı yağ da kullanılabilir.),
  • İsteğe göre tuz,
  • 1 tane limonun suyu,
  • 1 çay kaşığı kimyon,
  • 1 çay kaşığı karabiber,

Soslu levreğin nasıl yapılır?


İlk olarak bir diş sarımsak sorulur ve rendelenir. Derin bir kâsenin içerisine rendelenen sarımsaklar, un, zeytinyağ, kimyon, tuz, karabiber ve limonun suyu konularak iyicene karıştırılır. Geriye kalan bir diş sarımsak da soyulur ve ince ince doğranır. Sarımsaklardan sonra soğanda soyularak ince ince doğranır. Soğanların ardından yeşil biberler de ince ince doğranır ve derin bir tencerenin dibine biraz yağ koyarak sotelenir. Yalnız malzemelerin vitamin değerlerin çok düşmemesi için az kızartılması önerilir. Üzerine domates salçası da eklenerek salça yakılır. Salça da istenilen kıvama geldikten sonra kâsenin içerisinde hazırlanan sos tencereye aktarılarak kısık ateşte pişirilir. Hafif kaynamaya başlatığı zaman ocaktan alınır. Levrekler temizlenerek fırın tepsisinin içerisine konulur. Balıkların üzerine tencerede hazırlanan sos dökülerek fırına konulur. Yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirilir. Fakat ara ara fırında kontrol edilmelidir. Piştikten sonra servis edilecek olan tabağa alınarak fırın tepsisinin içerisinde kalan sos üzerine dökülerek Soslu levrek servis edilir.

Afiyet Olsun.

Soslu Levrek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Süpürgesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Levrek Süpürgesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Folyoda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Folyoda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Amerikan Levreği Türleri ve Özellikleri

Amerikan Levreği Türleri ve Özellikleri

Güncel

Levrek Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Tuzlu Su Levreği

Levrek Tuzlu Su Levreği

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Taş Levreği Türleri ve Özellikleri

Taş Levreği Türleri ve Özellikleri

Levrek Nasıl Pişirilir?

Levrek Nasıl Pişirilir?

Levrek Besin Değeri?

Levrek Besin Değeri?

Fırında Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Fırında Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek İğnesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Levrek İğnesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Kaç Kalori?

Deniz Levreği Türleri ve Özellikleri

Deniz Levreği Türleri ve Özellikleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6