Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Levrek

Sağlık açısından en çok önerilen yemek çeşitlerinden biri de balıktır. Balık, vitamin ve mineral açısından yüksek değerlere sahip olduğu için sık sık tüketilmesi önerilir. Ancak balığın organik olması ve vitamin açısından faydalı olması gereklidir. Somon, hamsi, istavrit, sazan ve levrek gibi yenilecek olan birçok balık çeşidi bulunmaktadır. Ülkemiz balık açısından zengin olduğu için şanslıyız. Her balık türü ayrı vitamin değerlerine sahiptir. Balığın vitamin değerleri aslında pişiren kişi tarafından belirlenir. Yani balık çok kızartılırsa veya çok pişirilirse vitamin değerlerinde düşme olur. Bu nedenle balık yemekleri yapılırken dikkat edilmelidir.

Soslu Levrek İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 tane levrek (Yaklaşık olarak 1 kg karşılık gelir.)
  • Büyük boy 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı kadar un
  • 2-3 tane yeşil biber (İsteğe göre kullanılır.)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (Sosu bol olsun isteyenler yarım yemek kaşığı fazla kullanabilir.)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (İsteğe göre sıvı yağ da kullanılabilir.)
  • İsteğe göre tuz
  • 1 tane limonun suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Soslu Levrek Nasıl Yapılır?

İlk olarak bir diş sarımsak soyulur ve rendelenir. Derin bir kasenin içerisine rendelenen sarımsaklar, un, zeytinyağı, kimyon, tuz, karabiber ve limonun suyu konularak iyice karıştırılır. Geriye kalan bir diş sarımsak da soyulur ve ince ince doğranır. Sarımsaklardan sonra soğan da soyularak ince ince doğranır. Soğanların ardından yeşil biberler de ince ince doğranır ve derin bir tencerenin dibine biraz yağ koyarak sotelenir. Ancak malzemelerin vitamin değerlerinin çok düşmemesi için az kızartılması önerilir. Üzerine domates salçası da eklenerek salça kavrulur. Salça da istenilen kıvama geldikten sonra kasenin içerisinde hazırlanan sos tencereye aktarılır ve kısık ateşte pişirilir. Hafif kaynamaya başladığı zaman ocaktan alınır. Levrekler temizlenerek fırın tepsisinin içerisine konulur. Balıkların üzerine tencerede hazırlanan sos dökülerek fırına konulur. Yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirilir. Ancak ara ara fırında kontrol edilmelidir. Piştikten sonra servis edilecek olan tabağa alınarak fırın tepsisinin içerisinde kalan sos üzerine dökülerek soslu levrek servis edilir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Soslu levrek, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlık açısından sunduğu faydalarla da dikkat çeker. Levrek, yüksek protein içeriği ve düşük yağ oranı ile diyet ve beslenme programlarında sıkça tercih edilen bir balıktır. Ayrıca omega-3 yağ asitleri açısından zengindir, bu da kalp sağlığını destekler, beyin fonksiyonlarını iyileştirir ve inflamasyonu azaltır. Soslu levrek tarifinde kullanılan zeytinyağı da sağlıklı yağlar içerir ve antioksidan özellikler taşır, bu da genel sağlığı destekler. Sarımsak ve soğanın antibakteriyel ve antiviral özellikleri bağışıklık sistemini güçlendirir. Limon suyu ise C vitamini kaynağıdır ve vücutta demirin emilimini artırır. Bu tarif, dengeli ve besleyici bir öğün oluşturmanın yanı sıra, sofralarınıza lezzet katacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Levrek Besin Değeri?

Levrek Besin Değeri?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Buğulama Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Buğulama Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Levreği Türleri ve Özellikleri

Deniz Levreği Türleri ve Özellikleri

Levrek Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Yumurtası Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Levrek Yumurtası Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

1 Levrek Kaç Kalori?

1 Levrek Kaç Kalori?

Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri