Mangalda Levrek Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Mangalda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Levrek

Mangalda yapılan levrek, çok daha lezzetli ve ağızda dağılan bir kıvam elde etmenizi sağlar. Levreğin en lezzetli hallerinden biri olan mangalda levrek, mangal günlerinizde mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Üstelik insan sağlığına faydası ile bilinen balık, omega-3 yağ asitleri içermektedir. Mangalda levrek, daha çok kış aylarında tercih edilmektedir. Yapımı kolay ve pratik olan mangalda levrek, sıkça sofralarda yer alması gereken ana öğünlerden biridir. Oldukça doyurucu ve besleyicidir. İçeriğinde birçok besin değeri barındıran levrek, vücudu hastalık risklerine karşı yüksek oranda korur. Siz de sevdiklerinize, ailenize, eşinize, dostunuza ve özellikle çocuklarınıza gönül rahatlığı ile sağlıklı bir öğün sunmak istiyorsanız, işte mangalda levrek tarifi. Mutlaka denemelisiniz.

Mangalda Levrek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo levrek
  • 1 adet limon suyu
  • 1 dal biberiye otu
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Mangalda Levrek Nasıl Yapılır?

Öncelikle levrekleri bol su ile yıkayın ve ayıklayın. Levrekler yıkanıp ayıklandıktan sonra biraz bekletin. Levreklerin yan taraflarından bıçakla 2-3 kesik atın. Sonrasında levreği marine etmek için derin bir kap içerisine limon suyunu koyarak içerisine zeytinyağını ilave edin. Limon suyu ve zeytinyağı karışımına karabiber ve tuzu ilave ederek iyice karıştırın. Bu arada sarımsakları soyarak havan içerisinde iyice ezin. Ezilen sarımsağı karışım içerisine ekleyin. Son olarak karışım içerisine biberiye otu ve kekik ilave ederek iyice karıştırın. Yıkanan levrekleri hazırlanan karışım içerisine her iki tarafını çevirerek iyice bulayın. Sonrasında balıkları sos içerisinde bırakarak 2-3 saat buzdolabında bekletin. Sosun levrek içerisine lezzet vermesi için bu işlem gereklidir. Süre dolduktan sonra buzdolabından soslu balıkları çıkarın. Artık levrekleri kızgın ve alevsiz mangal üzerine koyarak bir tarafının pişmesini bekleyin. Levreklerin bir yüzü kızardıktan sonra çevirerek diğer yüzünü de pişirin. Tüm levrekler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve hazırlanan levrekleri tabaklara alarak servis yapabilirsiniz. Tüm bu mangalda pişirme işlemlerini elektrikli mangalda da uygulayabilirsiniz. İmkanı olmayanlar, elektrikli mangalda aynı lezzeti yakalayabilirler. Balıklar mangalda piştikten sonra servis yapabilirsiniz. Mangalda levrek artık hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Amerikan Levreği Türleri ve Özellikleri

Amerikan Levreği Türleri ve Özellikleri

Levrek Tuzlu Su Levreği

Levrek Tuzlu Su Levreği

Tavada Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

1 Levrek Kaç Kalori?

1 Levrek Kaç Kalori?