Fırında Sebzeli Levrek Fırında sebzeli levrek, aynı anda hem balık hem de sebze ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz nefis bir tarif olup, yapması da bir o kadar pratiktir. Genelde balığın yanına ilave yapabilecek bir şeyler ararız. Ancak bu tarif sizi ek bir şeyler hazırlama zahmetinden de kurtaracaktır. Fırında Sebzeli Levrek İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Sebzeli Levrek Nasıl Yapılır? Orta boy levrek balıklarını içlerinin kanlı kısımları iyice temizlenecek şekilde yıkayalım ve süzülmesi için bir süzgece alalım. Daha sonra bir kâğıt havlu yardımı ile sulu kısımlarını iyice kurulayalım. Balık sulu kalırsa lezzetini kaybedecektir. Balıkların alt ve üst kısımlarına bıçakla 2-3 kez çizik atalım. Balıkların iç ve dış kısımlarını tuz ve karabiberle iyice ovalayalım ve orta kısımlarına ve yüzeylerine zeytinyağı gezdirelim. Fırın tepsimize yağlı kâğıt serip balıkları düzgünce yerleştirelim. Bir kabın içerisine patatesleri kalın dilimler halinde doğrayalım. Arpacık soğanların kabuklarını soyup tüm şekilde patateslere ekleyelim. Aynı şekilde yeşil sivri biberleri, kapya biberleri ve domatesleri birer parmak kalınlığında doğrayalım. Havuçları da yuvarlak olarak dilimleyip tüm bu malzemeyi kırmızı pul biber, karabiber, tuz ve zeytinyağı ile harmanlayalım. Bu karışımı balıkların arasına denk gelecek şekilde tüm tepsiye paylaştıralım. Limonları kabuklarını soymadan ince dilimleyip aralara yerleştirelim. Sarımsakları da soyup dilimleyelim. Son olarak sarımsak ve defne yapraklarını da aralara koyduktan sonra üzerlerine zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika üstleri kızarana kadar pişirelim. Sebzeli kısımları ile servis yapalım. Servis tabağına aldıktan sonra üzerlerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyelim. Ekstra Bilgiler Fırında sebzeli levrek tarifinde, damak tadınıza göre farklı sebzeler de kullanabilirsiniz. Örneğin, brokoli veya kabak ekleyerek tarifi çeşitlendirebilirsiniz. Ayrıca, balığın üzerine biraz beyaz şarap gezdirerek daha aromatik bir tat elde edebilirsiniz. Servis sırasında limon dilimleri ve taze roka ile sunum yaparak yemeğinize ekstra bir görsellik katabilirsiniz. |