Fırında Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Levrek, Sebzeli levrek aynı anda hem balık hem de sebze ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz nefis bir tarif olup yapması da bir o kadar pratiktir. Genelde balığın yanına ilave yapılabilecek bir şeyler ararız. Ama bu tarif sizi ek bir şeyler hazırlama zahmetinden de kurtaracak.


Fırında sebzeli levrek için gerekli malzemeler

  • 4 adet deniz levreği
  • 2 orta boy patates
  • 7-8 adet arpacık soğan
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 3 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet yumuşak domates
  • 2 adet havuç
  • Yarım demet maydanoz
  • 6-7 adet defne yaprağı
  • 2 adet limon
  • 5 diş sarımsak
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Fırında Sebzeli Levrek Nasıl Yapılır?


Orta boydaki levrek balıklarını içinin kanlı kısımları iyice temizlenecek şekilde yıkayalım ve süzülmesi için bir süzgece alalım. Daha sonra da bir kâğıt havlu yardımı ile sulu kısımlarını iyice kurulayalım. Balık sulu kalırsa lezzetini kaybedecektir. Balıkların alt ve üst kısımlarına bıçakla 2-3 kez çizik atalım. Balıkların iç ve dış kısımlarını tuz ve karabiberler iyice ovalım ve orta kısımlarına ve yüzeylerine zeytinyağı gezdirelim. Fırın tepsimize yağlı kâğıt serip balıkları düzgünce yerleştirelim. Bir kabın içerisine patatesleri kalın dilimler halinde doğrayalım. Arpacık soğanları kabuklarını soyup tüm şekilde patateslere ekleyelim. Aynı şekilde yeşil sivri biberleri, kapya biberleri ve domatesleri birer parmak kalınlığında doğrayalım. Havuçları da yuvarlak olarak dilimleyip tüm bu malzemeyi kırımızı pul biber, karabiber, tuz ve zeytinyağı ile harmanlayalım. Bu karışımı balıkların arasına denk gelecek şekilde tüm tepsiye paylaştıralım. Limonları kabuklarını soymadan ince dilimleyip aralara yerleştirelim. Sarımsakları da soyup dilimleyelim. Son olarak sarımsak ve defne yapraklarını da aralara koyduktan sonra üzerlerine zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika üstleri kızarana kadar pişirelim. Sebzeli kısımları ile servis yapalım. Servis tabağına aldıktan sonra üzerlerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyelim.

Fırında Sebzeli Levrek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Beşamel Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Buğulama Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Buğulama Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Nasıl Pişirilir?

Levrek Nasıl Pişirilir?

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Taş Levreği Türleri ve Özellikleri

Taş Levreği Türleri ve Özellikleri

Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Levrek Besin Değeri?

Levrek Besin Değeri?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6