Balık, herkes tarafından beğenilerek tüketilen oldukça besleyici bir besindir. Omega-3 açısından zengin olan balığın her türünün ayrı bir lezzeti vardır. Balığı fırında, tavada veya kızartarak tüketmek mümkündür. Bugün sizlere fırında kaşarlı levrek yapımını anlatacağız. Bu enfes lezzeti mutlaka denemelisiniz. Hadi başlayalım. Gerekli Malzemeler
Fırında Levrek Nasıl Yapılır? Öncelikle balık dışında tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabının içine küçük doğrayın. Daha sonra tuzunu, yağını ve tüm baharatları ilave ederek iyice karıştırın. Bu işlemin ardından balıkları, tek kişilik güveç kabı veya fırın tepsisine dizin. Hazırladığınız karışımı balıkların aralarına ve yanlarına yerleştirin. Sonrasında kabın ağzını alüminyum folyo ile kapatın ve fırına sürün. İçindeki malzeme ve balık piştikten sonra folyo kaplamayı çıkarın ve üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Kaşar peyniri iyice eridikten sonra balığı fırından alın ve sıcak olarak, bol yeşillikli bir salata ile servis yapın. Afiyet olsun. |
Batuhan
08 Nisan 2024 PazartesiKaç dakika pişirecez fırında bilgi lütfen
Cevap yazAdmin
08 Nisan 2024 PazartesiMerhaba Batuhan,
Yemek tarifi veya pişirme süresi konusunda tam olarak hangi yemeği yapacağınızı belirtmemişsiniz. Ancak genel bir bilgi vermem gerekirse, örneğin bir kek yapıyorsanız genelde 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirmeniz yeterli olur. Tavuk pişiriyorsanız, 190-200 derece fırında yaklaşık 45-60 dakika pişirmeniz gerekebilir. Daha spesifik bir bilgi için yapacağınız yemeği belirtirseniz, daha net bir yanıt verebilirim.
İyi pişirmeler!
Terim
08 Nisan 2024 Pazartesi180 derece fırında 40 ya da 50 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Fırına verdikten 30 dk sonra bir çatal yardımı ile levreğin pişip pişmediğini kontrol edip ideal zamanı siz de ayarlayabilirsiniz.
Soru Sor / Yorum Yap