Fırında Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Fırında Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Balık, herkes tarafından beğenilerek tüketilen oldukça besleyici bir besindir. Omega-3 açısından zengin olan balığın her türünün ayrı bir lezzeti vardır. Balığı fırında, tavada veya kızartarak tüketmek mümkündür. Bugün sizlere fırında kaşarlı levrek yapımını anlatacağız. Bu enfes lezzeti mutlaka denemelisiniz. Hadi başlayalım.

Gerekli Malzemeler

  • Kaşar peyniri rendesi
  • 4 adet levrek balığı
  • Bir demet maydanoz
  • Bir büyük boy patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • İki tane büyük boy domates
  • İki diş sarımsak
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Üç tane yeşil sivri biber
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir tane kırmızı biber
  • Bir çay kaşığı tuz
  • 6-7 tane arpacık soğan

Fırında Levrek Nasıl Yapılır?

Öncelikle balık dışında tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabının içine küçük doğrayın. Daha sonra tuzunu, yağını ve tüm baharatları ilave ederek iyice karıştırın. Bu işlemin ardından balıkları, tek kişilik güveç kabı veya fırın tepsisine dizin. Hazırladığınız karışımı balıkların aralarına ve yanlarına yerleştirin.

Sonrasında kabın ağzını alüminyum folyo ile kapatın ve fırına sürün. İçindeki malzeme ve balık piştikten sonra folyo kaplamayı çıkarın ve üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Kaşar peyniri iyice eridikten sonra balığı fırından alın ve sıcak olarak, bol yeşillikli bir salata ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Batuhan

08 Nisan 2024 Pazartesi

Kaç dakika pişirecez fırında bilgi lütfen

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Batuhan,

Yemek tarifi veya pişirme süresi konusunda tam olarak hangi yemeği yapacağınızı belirtmemişsiniz. Ancak genel bir bilgi vermem gerekirse, örneğin bir kek yapıyorsanız genelde 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirmeniz yeterli olur. Tavuk pişiriyorsanız, 190-200 derece fırında yaklaşık 45-60 dakika pişirmeniz gerekebilir. Daha spesifik bir bilgi için yapacağınız yemeği belirtirseniz, daha net bir yanıt verebilirim.

İyi pişirmeler!

2. Cevap
cevap

Terim

180 derece fırında 40 ya da 50 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Fırına verdikten 30 dk sonra bir çatal yardımı ile levreğin pişip pişmediğini kontrol edip ideal zamanı siz de ayarlayabilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaya Levreği Taşı Türleri ve Özellikleri

Kaya Levreği Taşı Türleri ve Özellikleri

Fırında Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Güncel

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Tuzlu Su Levreği

Levrek Tuzlu Su Levreği

Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Tavada Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Kaç Kalori?

1 Levrek Kaç Kalori?

1 Levrek Kaç Kalori?

Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Taş Levreği Türleri ve Özellikleri

Taş Levreği Türleri ve Özellikleri