Beşamel Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Beşamel Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel soslu levrek: Beşamel soslu levrek balık yemekleri arasında en sıra dışı olan ve en ayrıcalıklı çeşitler arasında yer almaktadır. Sofralarda ana yemek olarak yer almaktadır. Doyurucu ve besleyici özelliği ile bilinmektedir. Besin değeri oldukça yüksektir. Bol içeriklerle yapılması yemeğin besin değerinin artmasında fayda sağlayacaktır. Zaman almadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlanan beşamel soslu levrek özellikle misafir alımlarında sofralarda farklılık oluşturmak isteyenler için ideal bir lezzet olacaktır. Sizde ailenize farklı bir yemek öğünü yaşatmak istiyorsanız beşamel soslu levrek tercih etmenizi tavsiye ederiz. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.


Beşamel soslu levrek yapmak için gerekli olan malzemeler

  • 2 tane levrek fileto
  • Yarım kilo süt
  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı un
  • 2 tane sivri biber
  • 3 tane çeri domates
  • 75 gram kaşar peyniri

Beşamel soslu levrek nasıl yapılır?


Bir tava içerisinde tereyağını koyun ve ocağın altını açın. Tere yağını kısık ateşte yakmadan eritin. Eriyen tereyağı üzerine unu yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. Un ve tereyağının rengi biraz beyazlaşınca bir tutam tuz atın ve hızlıca karıştırmaya devam edin. Son olarak sütü çok yavaş bir şekilde ilave edin bir yandan sütü yavaş yavaş ilave ederken bir taraftan da hızlıca karıştırın ki koyulaşma anında tavanın dibi yanmasın. Beşamel sos kaynamaya başladıktan sonra altını kapatarak soğumaya bırakın. Bu arada sizde levrekler kılçıklarından ayıklanarak fileto haline getirin. Ayrı bir tava içerisine bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyarak ocağın altını açın. Levrek filetoları sıvı yağ iyice ısındıktan sonra tava içerisine koyarak mühürleyin. 1 dakika kadar filetonun bir yüzünü 1 dakika kadar da filatonun diğer yüzünü kızartın. Sonrasında önceden hazırlanıp soğutulmuş beşamel sosu borcam dibine ince bir tabaka halinde yayın. Sonrasında iki dakika kadar mühürlenen levrek filetoları beşamel sosu üzerine boşluk kalmayacak bir şekilde dizin. Levrekler dizildikten sonra üzerine tekrar ince olarak beşamel sosu yayın. Sonra sivri biberleri yıkayarak tepsi üzerine halkalar halinde doğrayın. Daha sonra çeri domatesleri borcam üzerine serpiştirin. Artık rendelenen kaşar peyniri yemeğin üzerini kaplayacak şekilde bolca serpiştirin. Ardından önceden 180 derece ısıtılmış fırına borcamı sürün ve yarım saat kadar pişirin. Borcamın üzeri kızarana kadar pişirin. Süre dolduktan sonra borcamı fırından çıkarın ve tabaklara alarak servis yapın. Beşamel soslu levrek artık hazır.

Afiyet olsun.

Beşamel Soslu Levrek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Levrek Besin Değeri?

Levrek Besin Değeri?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlü Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaya Levreği Taşı Türleri ve Özellikleri

Kaya Levreği Taşı Türleri ve Özellikleri

Levrek Nasıl Pişirilir?

Levrek Nasıl Pişirilir?

Fırında Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Patatesli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taş Levreği Türleri ve Özellikleri

Taş Levreği Türleri ve Özellikleri

Güncel

Fırında Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Kaya Levreği Bırakma Olta Avcılığı

Kaya Levreği Bırakma Olta Avcılığı

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Kaç Kalori?

Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek İğnesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Levrek İğnesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Mantarlı Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Dişli Levrek Türleri ve Özellikleri

Dişli Levrek Türleri ve Özellikleri

1 Levrek Kaç Kalori?

1 Levrek Kaç Kalori?

Fırında Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Fırında Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Buğulama Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Buğulama Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6