Beşamel Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Beşamel Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Levrek

Beşamel soslu levrek, balık yemekleri arasında en sıra dışı ve ayrıcalıklı çeşitlerden biridir. Sofralarda ana yemek olarak yer alır ve doyurucu, besleyici özelliği ile bilinir. Besin değeri oldukça yüksektir. Bol içeriklerle hazırlanması yemeğin besin değerinin artmasında fayda sağlayacaktır. Kolay ve pratik bir şekilde hazırlanan beşamel soslu levrek, özellikle misafir ağırlamalarında sofralarda farklılık yaratmak isteyenler için ideal bir lezzet olacaktır. Siz de ailenize farklı bir yemek deneyimi yaşatmak istiyorsanız, beşamel soslu levrek tercih etmenizi tavsiye ederiz. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Beşamel Soslu Levrek İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet levrek fileto
  • Yarım kilo süt
  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı un
  • 2 adet sivri biber
  • 3 adet çeri domates
  • 75 gram kaşar peyniri

Beşamel Soslu Levrek Nasıl Yapılır?

Bir tava içerisinde tereyağını koyun ve ocağın altını açın. Tereyağını kısık ateşte yakmadan eritin. Eriyen tereyağı üzerine unu yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. Un ve tereyağının rengi biraz beyazlaşınca bir tutam tuz ekleyin ve hızla karıştırmaya devam edin. Son olarak sütü çok yavaş bir şekilde ilave edin ve bir yandan sütü yavaş yavaş eklerken bir taraftan da hızla karıştırın ki koyulaşma anında tavanın dibi yanmasın. Beşamel sos kaynamaya başladıktan sonra altını kapatarak soğumaya bırakın.

Bu arada levrekleri kılçıklarından ayıklayarak fileto haline getirin. Ayrı bir tava içerisine bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyarak ocağın altını açın. Levrek filetoları sıvı yağ iyice ısındıktan sonra tava içerisine koyarak mühürleyin. 1 dakika kadar filetoların bir yüzünü ve 1 dakika kadar da diğer yüzünü kızartın. Sonrasında önceden hazırlanıp soğutulmuş beşamel sosu borcamın dibine ince bir tabaka halinde yayın. İki dakika kadar mühürlenen levrek filetolarını beşamel sosun üzerine boşluk kalmayacak şekilde dizin. Levrekler dizildikten sonra üzerine tekrar ince olarak beşamel sosu yayın.

Daha sonra sivri biberleri yıkayarak tepsi üzerine halkalar halinde doğrayın. Çeri domatesleri borcam üzerine serpiştirin. Son olarak rendelenen kaşar peynirini yemeğin üzerini kaplayacak şekilde bolca serpiştirin. Ardından önceden 180 derece ısıtılmış fırına borcamı sürün ve yarım saat kadar pişirin. Borcamın üzeri kızarana kadar pişirin. Süre dolduktan sonra borcamı fırından çıkarın ve tabaklara alarak servis yapın. Beşamel soslu levrek artık hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Mefruz

19 Temmuz 2024 Cuma

Bu tarifi denemek istiyorum ama beşamel sosu yaparken sütü eklediğimde topaklanma oluyor, neyi yanlış yapıyorum?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Mefruz, beşamel sos yaparken topaklanma sorunu yaşıyorsanız, muhtemelen sütü eklerken yeterince karıştırmıyor olabilirsiniz. Sütü azar azar ekleyip sürekli çırpıcı ile karıştırarak eklemelisiniz. Ayrıca, sütü eklemeden önce biraz ısıtmanız da topaklanmayı önlemeye yardımcı olabilir. Ek olarak, un ve yağ karışımının (roux) yeterince piştiğinden emin olun, bu da topaklanmayı önleyecektir. Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Amerikan Levreği Türleri ve Özellikleri

Amerikan Levreği Türleri ve Özellikleri

Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dişli Levrek Türleri ve Özellikleri

Dişli Levrek Türleri ve Özellikleri

Güncel

Kaya Levreği Bırakma Olta Avcılığı

Kaya Levreği Bırakma Olta Avcılığı