Levrek Pişirme Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Levrek Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Pişirme

Balık yemeklerini seviyorsanız ve akşam yemeğinde levrek balığı yemek istiyorsanız, dışarıda yüksek fiyatlar ödemek zorunda değilsiniz. Evde, kolay ve hesaplı bir şekilde lezzetli bir balık sofrası hazırlayabilirsiniz. Levrek balığı, yağlı yapısı sayesinde ızgarada, tavada veya fırında pişirilebilir. Bu yazıda, kolay ve lezzetli bir tavada levrek tarifi paylaşacağım. Balığın iyice pişmesini istiyorsanız, her iki yüzünü de tavada nar gibi kızartın.

Levrek Pişirme İçin Gerekli Malzemeler

  • 3-4 tane halka doğranmış havuç
  • İki tane levrek
  • Bir paket karnabahar veya kültür mantarı
  • Yarım limon suyu
  • Bir paket Brüksel lahanası
  • Bir çay kaşığı tuz
  • 2 tane kırmızı soğan
  • Bir paket brokoli, dallarına ayrılmış
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Beş yemek kaşığı zeytinyağı

Levrek Pişirme Nasıl Yapılır?

İlk olarak, balıkları iyice temizleyin ve bol su ile yıkayın. Balığı süzülmesi için bir süzgeçte bekletin. Bu işlemden sonra, levreğin filetosunu çıkarma işlemine geçin. Kesme tahtasının üstünde keskin bir bıçak kullanarak, levreği kuyruk kısmından kafasına doğru ikiye ayıracak şekilde kesin. Bıçağı, levreğin kuyruk kısmından ana beden kemiğine oturtarak, kemiği izleyerek kafa kısmına doğru düzgün bir şekilde kesin. Levrek, iki eşit parçaya ayrılacaktır.

Daha sonra, havucu, brokoliyi, mantarı ve Brüksel lahanasını iyice yıkayın ve buharda pişirin. Levreğin her iki yanını da limon suyu, tuz ve karabiber karışımı ile ovun. Bu şekilde on dakika kadar bekletin. Soğanları halka doğrayın ve tuzla ovun. Hazırladığınız levrekleri iyice yıkayın ve servis tabağına alın. Geniş bir tava içine zeytinyağını ekleyin. Hazırladığınız levrekleri tavaya alarak, ara sıra sallayarak her iki tarafını dört dakika kadar pişirin. Her iki tarafı da iyice kızaran levreği tavadan alın ve kâğıt havlu serilmiş servis tabağına yerleştirin. Levreğin üstüne soğanları yerleştirin. Daha önce buharda pişirdiğiniz sebzeleri levreğin çevresine dizin ve limon dilimleri ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Abbas

25 Temmuz 2024 Perşembe

Evde levrek pişirirken fileto çıkartma işleminde zorlandım, bıçağı kullanarak levreği ikiye ayırmanın daha kolay bir yolu var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Abbas bey, levrek filetolarını çıkarmakta zorlanmanız oldukça normal, özellikle ilk denemelerde biraz pratik gerektirebilir. Balığı ikiye ayırırken bıçağınızı keskin tutmanız çok önemlidir. Bıçağı balığın omurgasına paralel olarak yerleştirip, yavaşça ve dikkatlice keserseniz daha düzgün bir sonuç alabilirsiniz. Ayrıca, balığın pullarını tamamen temizlediğinizden emin olun, bu da işlemi kolaylaştırır. Eğer bıçak kullanımı zor geliyorsa, özel filetolar için tasarlanmış bıçaklar veya balık filetoları için aparatları kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu tür ekipmanlar işinizi oldukça kolaylaştırabilir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Nasıl Pişirilir?

Levrek Nasıl Pişirilir?

Güncel

Levrek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri