Fırında Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Fırında levrek fileto, Fırında levrek fileto yemeği hem çok pratik aynı zamanda da çok besleyicidir. Sevdiklerinizin yüzünde kocaman bir gülücük görmek istiyorsanız bu yemek vazgeçilmeziniz olmalıdır. Eti yağsız ve çok aşırı lezzetli olan levrek balığını tüketmek için en uygun dönemlerden birindeyiz. Fileto levrekleri, sınırlı sayıda araç gereç ve malzeme ile fırında kendi kendine bırakıp pratik ve çok kısa bir süre içerisinde pişirebiliriz. Fırında levrek fileto malzemelerine harfiyen uymamız gerekir. Daha sonra hazırlanışı kısmındaki kurallara uyup kısa bir süre içinde fırında levrek filetomuzu afiyetle yiyebiliriz.


Fırında levrek fileto

  • 4 tane levrek fileto
  • 3 tane patates
  • 3 tane soğan
  • Yarım fincan zeytinyağı
  • Biberiye
  • Kekik
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 diş sarımsak
  • Kırmızı toz biber
  • Maydanoz

Fırında levrek fileto nasıl yapılır?


Patatesleri teker teker yıkayıp daha sonra teker teker soyalım. Patatesleri soyduktan sonra çok ince veya çok kalın olmayacak şekilde halka şeklinde şekillerde kıyalım. Soğanları da soyduktan sonra halka şeklinde şekilde kıyalım. Taze olan ve temizlenmiş levrekleri zeytinyağı ve tuz ile marine edelim. Fırın tepsisine malzemeler yapışmasın ve çıkarmak kolay olsun diye yağlı kâğıdı her yeri kaplayacak şekilde serelim. Halka şeklinde doğranmış olan patatesimizi teker teker dizelim. Daha sonra halka şeklinde olan soğanlarımızı üstüne teker teker yerleştirelim. Dizdiğimiz soğanların ardından levrek filetoları dizelim. Dizdikten sonra levrek filetoların üzerine zeytinyağı dökelim. Elimizde bulunan sarımsakları tepsinin her bir tarafına yerleştirelim. Baharatları ise levrek filetoların üzerine serpiştirelim. Eğer soğan veya patatesten fazla kalan var ise onları da levrek filetoların üzerine doğru yerleştirelim. Maydanozu ise dal şeklinde her bir filetonun üzerine yerleştirelim. Tekrardan tepsinin üzerine malzemeleri örtecek şekilde yağlı kâğıt koyalım. 180 derece fırında sadece 50 dakika pişirelim. Süre sonunda ise patateslerin kızarmasını eğer istersek malzemelerin üzerindeki yağlı kâğıdı kaldırıp sadece 10 dakika daha pişirelim.

Afiyet olsun.

Fırında Levrek Fileto Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

1 Levrek Kaç Kalori?

1 Levrek Kaç Kalori?

Popüler İçerikler

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Mantarlı Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Buğulama Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Buğulama Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6