Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Izgara

Balık mevsiminin gelmesiyle birlikte sofralarımızda sıkça yer alan deniz ürünleri, hem lezzetli hem de sağlıklı seçenekler sunar. Deniz ürünleri arasında özellikle levrek, sahip olduğu lezzet ve besin değerleri ile öne çıkar. Levrek, ister fırında ister tavada yapılsın, özellikle ızgarada pişirildiğinde eşsiz bir tat sunar. Bu makalede, favori tariflerimden biri olan levrek ızgara tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Levrek Izgara Malzemeleri

  • 2 tane levrek balığı
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane limon
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Karabiber (Miktarı isteğe bağlı)
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 dal biberiye otu

Levrek Izgara Nasıl Yapılır?

Levrek balıklarını bol su ile iyice temizleyip yıkayın. Temizlenmiş levreklerin üzerine 2-3 çizik atın. Levreği marine etmek için derince bir kabın içine limon suyu ve zeytinyağını ilave edin. Üzerine tuz, karabiber, kekik ve rendelediğiniz sarımsakları ekleyin. Hazırladığınız bu sosa balıkları yavaşça çevirerek bulayın. Balıkları iyice marine ettikten sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz balıkları ister elektrikli ızgarada, ister fırın ızgarasında, isterseniz de mangalda pişirebilirsiniz. Balıkları pişirirken her iki yüzünü de çevirerek eşit şekilde pişmesini sağlayın. Pişirme sırasında balıkları yağlayabilirsiniz. Balıklar piştikten sonra, levreklerinizi salata veya herhangi bir yeşillik türü ile birlikte servis edebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Levrek, omega-3 yağ asitleri, protein ve çeşitli vitaminler açısından zengin bir balıktır. Düzenli olarak tüketildiğinde kalp sağlığını destekler, beyin fonksiyonlarını geliştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, levrek ızgara hazırlarken balıkların taze olmasına özen gösterin; taze balık, lezzeti ve besin değerleri açısından daha üstündür.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Hayrani

15 Nisan 2024 Pazartesi

Levrek başşığının tadını çok seviyorum. Genellikle dışarıda fırına vererek evreği pişiriyordum ve biz ikiye bölgerek piriyorduk. Bende leveği ızgarada pişirmeyi deneyeceğim. Herhangi bir yağlama ya da soslama işlemine gerek var mı yoksa direk ızgarada pişirmem mi gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Levrek başşığının tadı gerçekten harika! Izgarada pişirirken, balığın kurumasını önlemek için hafifçe zeytinyağı ile yağlayabilir ve tuz, karabiber gibi baharatlarla tatlandırabilirsiniz. Ayrıca, limon dilimleri ve taze otlarla da lezzetlendirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dişli Levrek Türleri ve Özellikleri

Dişli Levrek Türleri ve Özellikleri

Fırında Deniz Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Deniz Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Folyoda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Folyoda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mangalda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri