Levrek IzgaraBalık mevsiminin gelmesiyle birlikte sofralarımızda sıkça yer alan deniz ürünleri, hem lezzetli hem de sağlıklı seçenekler sunar. Deniz ürünleri arasında özellikle levrek, sahip olduğu lezzet ve besin değerleri ile öne çıkar. Levrek, ister fırında ister tavada yapılsın, özellikle ızgarada pişirildiğinde eşsiz bir tat sunar. Bu makalede, favori tariflerimden biri olan levrek ızgara tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Levrek Izgara Malzemeleri
Levrek Izgara Nasıl Yapılır?Levrek balıklarını bol su ile iyice temizleyip yıkayın. Temizlenmiş levreklerin üzerine 2-3 çizik atın. Levreği marine etmek için derince bir kabın içine limon suyu ve zeytinyağını ilave edin. Üzerine tuz, karabiber, kekik ve rendelediğiniz sarımsakları ekleyin. Hazırladığınız bu sosa balıkları yavaşça çevirerek bulayın. Balıkları iyice marine ettikten sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Dinlendirdiğiniz balıkları ister elektrikli ızgarada, ister fırın ızgarasında, isterseniz de mangalda pişirebilirsiniz. Balıkları pişirirken her iki yüzünü de çevirerek eşit şekilde pişmesini sağlayın. Pişirme sırasında balıkları yağlayabilirsiniz. Balıklar piştikten sonra, levreklerinizi salata veya herhangi bir yeşillik türü ile birlikte servis edebilirsiniz. Ekstra BilgilerLevrek, omega-3 yağ asitleri, protein ve çeşitli vitaminler açısından zengin bir balıktır. Düzenli olarak tüketildiğinde kalp sağlığını destekler, beyin fonksiyonlarını geliştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, levrek ızgara hazırlarken balıkların taze olmasına özen gösterin; taze balık, lezzeti ve besin değerleri açısından daha üstündür. Afiyet olsun. |
Levrek başşığının tadını çok seviyorum. Genellikle dışarıda fırına vererek evreği pişiriyordum ve biz ikiye bölgerek piriyorduk. Bende leveği ızgarada pişirmeyi deneyeceğim. Herhangi bir yağlama ya da soslama işlemine gerek var mı yoksa direk ızgarada pişirmem mi gerekiyor?
Cevap yazLevrek başşığının tadı gerçekten harika! Izgarada pişirirken, balığın kurumasını önlemek için hafifçe zeytinyağı ile yağlayabilir ve tuz, karabiber gibi baharatlarla tatlandırabilirsiniz. Ayrıca, limon dilimleri ve taze otlarla da lezzetlendirebilirsiniz. Afiyet olsun!