Levrek Fileto Levrek fileto, mineral ve vitamin bakımından oldukça zengin bir yemek tarifidir. Eti yağsız ve çok lezzetli olan levrek filetoyu afiyetle yemek için geç kalmayın derim. Levrek filetoları, sınırlı sayıda malzeme ile fırında kendi haline bırakılarak oldukça pratik bir şekilde ve kısa sürede pişirilen bir tarif. Mutlaka bu lezzeti deneyip arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Levrek, çocuklar ve hamileler için çok gerekli olan besinlerin başında gelir. Tam bir omega 3 deposu olan levrek ve deniz mahsulleri, uzmanlar tarafından sık sık tüketilmesi önerilen gıdalar arasındadır. Levrek Fileto Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?
Levrek Fileto Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle patatesleri soyup orta kalınlıkta, yani ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde halka şeklinde doğrayın. Ardından soğanları da aynı şekilde halka şeklinde doğrayın. Daha sonra levrekleri yıkayın. Yıkadığınız levrekleri biraz zeytinyağı ve biraz tuz ile marine edin. Ardından fırın tepsisini alın ve içine levreklerin yapışmaması için yağlı kâğıt serin. Doğradığınız patatesleri serdiğiniz yağlı kâğıdın üzerine dizin. Patateslerin üzerine soğanları dizdikten sonra levrekleri de güzelce dizin. Daha sonra zeytinyağını levreklerin üzerine gezdirip sarımsakları soyup hepsinin kenarlarına birer birer koyun. Son olarak biberiye, kekik ve kırmızı toz biberi de levreklerin üzerine her tarafa eşit gelecek şekilde serpiştirin. Eğer doğradığınız patates ve soğanlardan arta kalan varsa, onları da dizdiğiniz levreklerin üzerine koyun. Maydanozları da doğramadan ayıklayıp dal şeklinde levreklerin her birinin üzerine birer dal koyun. Fırın tepsisinin üzerine hazırladığınız malzemeler bittikten sonra malzemeleri kapatacak ve hava almayacak şekilde yağlı kâğıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık olarak 45-50 dakika kadar pişirin. Belirttiğiniz süre dolduktan sonra, eğer patateslerin de kızarmasını istiyorsanız, üzerindeki yağlı kâğıdı çıkararak veya üst tarafını yırtarak 10 dakika kadar pişirebilirsiniz. Fırında levrek fileto tarifiniz hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun. |
Özşen
24 Temmuz 2024 ÇarşambaLevrek filetoyu fırında pişirirken patates ve soğanlar tam olarak ne kadar kalınlıkta doğranmalı? Patatesler çok ince olursa kıvamı bozulur mu?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaMerhaba Özşen,
Levrek filetoyu fırında pişirirken patates ve soğanların kalınlığı önemlidir. Patatesleri yaklaşık olarak yarım santimetre kalınlığında dilimlemek en iyisi olacaktır. Çok ince dilimlerseniz, patatesler fazla pişip dağılabilir ve kıvamı bozulabilir. Soğanları da aynı şekilde yarım santimetre kalınlığında doğrayabilirsiniz. Bu şekilde hem patatesler hem de soğanlar levrek filetodan daha uzun sürede pişmeyecek ve yemek dengeli bir şekilde pişecektir. Afiyet olsun!