Buğulama Levrek Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Buğulama Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Buğulama Levrek:

Buğulama levrek, ev hanımlarımızın en çok sevdiği yemeklerden biridir. Tadıyla ve görüntüsüyle sofranıza güzellik katacaktır. Buğulama levrek taze deniz mahsulünden yapılabilir. Balık sağlığımız için çok faydalıdır ve haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Balık, hafızanıza çok iyi gelecektir. Çocuklarınıza buğulama levrek çok iyi gelecek ve çok seveceklerdir. Büyük ya da küçük balık ile buğulama levrek yapabilirsiniz.

Buğulama Levrek Malzemeleri:

  • 2 kilo levrek (tencereye ya da fırına girecek şekilde 1-2 parçaya bölünmüş)
  • 3 adet patates (halka şeklinde doğranmış)
  • 2 adet sert domates
  • 3 adet sivri biber (biri acı, biri tatlı olabilir)
  • 1 adet havuç (halka şeklinde kesilmiş)
  • İsteğe bağlı 4 diş sarımsak (doğranmış)
  • İsteğe bağlı 7-8 adet mantar
  • 1 adet sert soğan
  • Yarım demet ince doğranmış maydanoz
  • 3 adet kuru defne yaprağı
  • 5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Halka şeklinde doğranmış ya da üzerine sıkılmış limon
  • Yarım bardak sıcak su
  • Arzu ederseniz 5 çorba kaşığı krema
  • Baharat olarak 1 tutam karabiber ve tuz

Buğulama Levrek Sos İçin:

  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 litre su
  • 5 çorba kaşığı krema (isteğe bağlı)

Buğulama Levrek Nasıl Yapılır?

Öncelikle kendinize uygun bir tava ya da tencere ayarlayınız. Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağı ve tereyağı ile biraz tuz ekleyerek pişirin. Soğan beyaz kalmalıdır. Domatesin kabuğunu soyduktan sonra iri parçalar halinde doğrayınız. Biberleri uzunlamasına ince şekilde doğrayınız. Daha sonra kavurmakta olduğunuz soğanın üzerine ekleyiniz. İki dakika piştikten sonra balıkları, limonu ya da suyunu, defne yaprağını, karabiberi ve tuzu ekleyip tencerenize yerleştiriniz. Üzerine suyunu ekleyin ve tencerenin ağzını kapatınız. Balıkların eti beyazlaşıncaya kadar orta ateşte pişirmeye bırakınız.

Eğer levrekleri fırında pişirecekseniz, hazırladığınız karışımı fırın kabına yerleştiriniz ve üzerine folyo ile örtünüz. Fırın içinde 180 derecede 30 dakika pişirmeye bırakınız. Pişmeye yakın maydanozları balığın üzerine serpiniz. Balık piştikten sonra suyunu çekmesi için bekletiniz. Daha sonra krema eklemek isterseniz, pişirdiğiniz balığın suyundan iki üç kaşık alın ve krema ile karıştırarak balığın üzerine ekleyiniz. Kabınızı sallayarak sosu dağıtınız.

Buğulama levrek hazır olduğunda servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Nasıl Pişirilir?

Levrek Nasıl Pişirilir?

Fırında Kaya Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaya Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Taş Levreği Türleri ve Özellikleri

Taş Levreği Türleri ve Özellikleri

Güncel

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Deniz Levreği Türleri ve Özellikleri

Deniz Levreği Türleri ve Özellikleri

Kaya Levreği Taşı Türleri ve Özellikleri

Kaya Levreği Taşı Türleri ve Özellikleri

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Kaç Kalori?

Fırında Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaya Levreği Bırakma Olta Avcılığı

Kaya Levreği Bırakma Olta Avcılığı

Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Deniz Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Deniz Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

1 Levrek Kaç Kalori?

1 Levrek Kaç Kalori?

Mangalda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri