Buğulama Levrek: Buğulama levrek, ev hanımlarımızın en çok sevdiği yemeklerden biridir. Tadıyla ve görüntüsüyle sofranıza güzellik katacaktır. Buğulama levrek taze deniz mahsulünden yapılabilir. Balık sağlığımız için çok faydalıdır ve haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Balık, hafızanıza çok iyi gelecektir. Çocuklarınıza buğulama levrek çok iyi gelecek ve çok seveceklerdir. Büyük ya da küçük balık ile buğulama levrek yapabilirsiniz. Buğulama Levrek Malzemeleri:
Buğulama Levrek Sos İçin:
Buğulama Levrek Nasıl Yapılır? Öncelikle kendinize uygun bir tava ya da tencere ayarlayınız. Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağı ve tereyağı ile biraz tuz ekleyerek pişirin. Soğan beyaz kalmalıdır. Domatesin kabuğunu soyduktan sonra iri parçalar halinde doğrayınız. Biberleri uzunlamasına ince şekilde doğrayınız. Daha sonra kavurmakta olduğunuz soğanın üzerine ekleyiniz. İki dakika piştikten sonra balıkları, limonu ya da suyunu, defne yaprağını, karabiberi ve tuzu ekleyip tencerenize yerleştiriniz. Üzerine suyunu ekleyin ve tencerenin ağzını kapatınız. Balıkların eti beyazlaşıncaya kadar orta ateşte pişirmeye bırakınız. Eğer levrekleri fırında pişirecekseniz, hazırladığınız karışımı fırın kabına yerleştiriniz ve üzerine folyo ile örtünüz. Fırın içinde 180 derecede 30 dakika pişirmeye bırakınız. Pişmeye yakın maydanozları balığın üzerine serpiniz. Balık piştikten sonra suyunu çekmesi için bekletiniz. Daha sonra krema eklemek isterseniz, pişirdiğiniz balığın suyundan iki üç kaşık alın ve krema ile karıştırarak balığın üzerine ekleyiniz. Kabınızı sallayarak sosu dağıtınız. Buğulama levrek hazır olduğunda servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun. |