Buğulama Levrek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Buğulama Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Buğulama Levrek: Buğulama levrek ev hanımlarımız en çok sevdiği yemeklerden biridir. Tadıyla görüntüsüyle sofranıza guzellik katacaktır. Buğulama levrek taze deniz mahsulünden yapabilirsiniz. Balık sağlığımız için çok faydalıdır. Haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Balık hafızanıza çok iyi gelecektir. Çocuklarınıza buğulama levrek çok iyi gelecek ve çok seveceklerdir. Büyük ya da küçük balık ile buğulama levrek yapabilirsiniz.

Buğulama Levrek Malzemeleri: 2 kilo levrek tencereye ya da fırına girecek şekilde 1-2 parçaya bölünüz.
  • 3 adet patates halka şeklinde doğrayınız.
  • 2 adet sert domates
  • 3 tane sivri biber biri acı biri tatlı olabilir.
  • 1 tane havuç halka şeklinde kesiniz.
  • İstek üzerine sarımsak doğrayabilirsiniz 4 diş
  • İstek üzerine 7-8 adet mantar kullanabilirsiniz
  • 1 tane sert soğan.
  • İnce doğranmış maydanoz yarım demet olabilir.
  • 3 adet kuru defne yaprağı koyabilirsiniz.
  • 5 çorba kaşığı tereyağı.
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ.
  • Limon severseniz halka şeklinde doğranmış ya da üzerine sıkabilirsiniz.
  • Yarım bardak sıcak su.
  • Arzu ederseniz 5 çorba kaşığı krema.
  • Baharat isterseniz karabiber 1 tutam tuz koyunuz.
Buğulama Levrek Sos İçin: 2 çorba kaşığı un.
  • 1 litre su koyunuz.
  • 5 çorba kaşığı isteğe bağlı krema.

Buğulama Levrek Nasıl Yapılır?


Kendinize önce bir tava ya da tencere ayarlayınız. Seçtiğiniz soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağı ve tereyağın da biraz tuzla pişirin soğan beyaz kalmalıdır. Dometesin kabuğunu soyduktan sonra domatesleri iri parçalar halinde doğrayınız. Biberleri uzunlamasına ince şekilde doğrayınız. Daha sonra kavurmakta olduğunuz soğanın üzerine harmanlayınız. İki dakika piştikten sonra balıkları üzerine limonu ya da suyunu, defne yaprağını, karabiber ve tuzu atıp tencerenize yerleştiriniz. Üzerine suyunu ekleyin ve tencerenin ağzını kapatınız. Balıkların eti beyazlaşıncaya kadar orta ateşte pişirmeye bırakınız. Levrekleri fırında pişirecekseniz eğer harmanladığınız karışımı fırın kabına yerleştiriniz ve üzerine folyo ile örtünüz. Fırın içine koyduğunuz buğulama levreği 180 derecede 30 dakikada pişirmeye bırakınız. Üzerine koymak için hazırladığınız maydanozları pişmeye yakınken balığın üzerine serpiniz. Balık piştikten sonra suyunu çekmesi için bekletiniz. Daha sonra krema eklemek isterseniz pişirdiğiniz balığın suyundan iki, üç kaşık kasaye alıp krema ile karıştınız ve balığın üzerine ekleyiniz. Kabınızı sallayarak sosu dağıtınız. Buğulama levrek hazır olduğunda servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Buğulama Levrek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırın Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Folyoda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Folyoda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Kaç Kalori?

Güncel

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mangalda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Besin Değeri?

Levrek Besin Değeri?

Kaya Levreği Taşı Türleri ve Özellikleri

Kaya Levreği Taşı Türleri ve Özellikleri

Levrek Nasıl Pişirilir?

Levrek Nasıl Pişirilir?

Fırın Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Yemi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Levrek Yemi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Fırında Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Taş Levreği Türleri ve Özellikleri

Taş Levreği Türleri ve Özellikleri

Levrek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6