Fileto levrek, eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak tercih edilir ve sağlığa faydaları ile bilinir. Üstelik yapım aşamasında bol sebzeli ve bol baharatlı hazırlanması yemeğin besin değerini daha da artırmaktadır. Doyurucu ve besleyici özelliği sayesinde fileto levrek, birçok hastalığın oluşma riskini de engellemektedir. Misafir ağırlamalarında ana yemek seçeneği olarak tercih edilebilecek en ideal yemek çeşitlerinden biridir. Siz de misafirlerinize, ailenizle veya çocuklarınıza eşsiz bir fileto levrek yapmak istiyorsanız ve nasıl yapılır bilmiyorsanız işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin. Fileto Levrek İçin Gerekli Malzemeler
Fileto Levrek Nasıl Yapılır? Öncelikle patatesleri soyarak çok kalın olmayacak şekilde halka şeklinde doğrayın. Sonra kuru soğanı soyun ve patateslere uyum sağlayacak şekilde halka şeklinde doğrayın. Fırın tepsisini yanınıza alın ve dibine yağlı kâğıt serin. Sonrasında levrekleri temizleyerek yıkayın. Bol su ile yıkanan levrekleri hazırlanan tepsi içerisindeki yağlı kâğıt üzerine tek tek dizin. Doğranan sebzeleri dizilen levreklerin üzerine serpiştirin. Ayrı bir kabın içerisine limon suyunu koyarak zeytinyağını ilave edin. Sonrasında biberiye ve kekiği ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra tuz ve kırmızı toz biberi de ekleyin. Artık son olarak sarımsağı soyarak havan içerisine koyun ve iyice ezin. Ezilen sarımsağı hazırlanan karışıma ekleyerek son kez karıştırın. Tepsi içerisindeki levreklerin üzerine bir kaşık yardımı ile iyice sürün. Levrekler iyice soslandıktan sonra tepsiyi fırına sürün. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına tepsiyi sürdükten sonra yaklaşık 25 dakika yemeği pişirin. Patateslerin yumuşaması yemeğin piştiği anlamına gelecektir. Fileto levrek yarım saat içerisinde artık servise hazır. Yemeği biraz dinlendirdikten sonra sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Çetin
08 Mayıs 2024 ÇarşambaFileto levrek ızgarada da yapılabilir mi acaba? Bununla ilgili olarak herhangi bir tarif var mı?
Cevap yazAdmin
08 Mayıs 2024 ÇarşambaElbette Çetin Bey, fileto levreği ızgarada yapabilirsiniz. Basit bir tarifle başlayabilirsiniz:
Malzemeler:
- Fileto levrek
- Zeytinyağı
- Limon suyu
- Tuz
- Karabiber
- Taze otlar (dereotu, maydanoz)
Hazırlık:
1. Fileto levrekleri yıkayıp kurulayın.
2. Bir kabın içine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi koyup karıştırın.
3. Filetoları bu karışımla marine edin ve en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
4. İzgara tavasını veya mangalı yağlayın ve ısıtın.
5. Filetoları önce derili kısımları alta gelecek şekilde 5-7 dakika pişirin, sonra çevirip diğer tarafını da 5-7 dakika pişirin.
6. Taze otlarla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!