Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fileto levrek, eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak tercih edilir ve sağlığa faydaları ile bilinir. Üstelik yapım aşamasında bol sebzeli ve bol baharatlı hazırlanması yemeğin besin değerini daha da artırmaktadır. Doyurucu ve besleyici özelliği sayesinde fileto levrek, birçok hastalığın oluşma riskini de engellemektedir. Misafir ağırlamalarında ana yemek seçeneği olarak tercih edilebilecek en ideal yemek çeşitlerinden biridir. Siz de misafirlerinize, ailenizle veya çocuklarınıza eşsiz bir fileto levrek yapmak istiyorsanız ve nasıl yapılır bilmiyorsanız işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Fileto Levrek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo levrek fileto
  • 3 tane orta boy patates
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Biberiye (isteğe bağlı)
  • 2 çay kaşığı kekik
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tutam tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Fileto Levrek Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri soyarak çok kalın olmayacak şekilde halka şeklinde doğrayın. Sonra kuru soğanı soyun ve patateslere uyum sağlayacak şekilde halka şeklinde doğrayın. Fırın tepsisini yanınıza alın ve dibine yağlı kâğıt serin. Sonrasında levrekleri temizleyerek yıkayın. Bol su ile yıkanan levrekleri hazırlanan tepsi içerisindeki yağlı kâğıt üzerine tek tek dizin. Doğranan sebzeleri dizilen levreklerin üzerine serpiştirin.

Ayrı bir kabın içerisine limon suyunu koyarak zeytinyağını ilave edin. Sonrasında biberiye ve kekiği ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra tuz ve kırmızı toz biberi de ekleyin. Artık son olarak sarımsağı soyarak havan içerisine koyun ve iyice ezin. Ezilen sarımsağı hazırlanan karışıma ekleyerek son kez karıştırın. Tepsi içerisindeki levreklerin üzerine bir kaşık yardımı ile iyice sürün.

Levrekler iyice soslandıktan sonra tepsiyi fırına sürün. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına tepsiyi sürdükten sonra yaklaşık 25 dakika yemeği pişirin. Patateslerin yumuşaması yemeğin piştiği anlamına gelecektir. Fileto levrek yarım saat içerisinde artık servise hazır. Yemeği biraz dinlendirdikten sonra sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Çetin

08 Mayıs 2024 Çarşamba

Fileto levrek ızgarada da yapılabilir mi acaba? Bununla ilgili olarak herhangi bir tarif var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Elbette Çetin Bey, fileto levreği ızgarada yapabilirsiniz. Basit bir tarifle başlayabilirsiniz:

Malzemeler:
- Fileto levrek
- Zeytinyağı
- Limon suyu
- Tuz
- Karabiber
- Taze otlar (dereotu, maydanoz)

Hazırlık:
1. Fileto levrekleri yıkayıp kurulayın.
2. Bir kabın içine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi koyup karıştırın.
3. Filetoları bu karışımla marine edin ve en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
4. İzgara tavasını veya mangalı yağlayın ve ısıtın.
5. Filetoları önce derili kısımları alta gelecek şekilde 5-7 dakika pişirin, sonra çevirip diğer tarafını da 5-7 dakika pişirin.
6. Taze otlarla süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Patatesli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Deniz Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Deniz Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kaya Levreği Bırakma Olta Avcılığı

Kaya Levreği Bırakma Olta Avcılığı

Levrek Besin Değeri?

Levrek Besin Değeri?

Güncel

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dişli Levrek Türleri ve Özellikleri

Dişli Levrek Türleri ve Özellikleri

Deniz Levreği Türleri ve Özellikleri

Deniz Levreği Türleri ve Özellikleri

Fırında Kaya Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaya Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Amerikan Levreği Türleri ve Özellikleri

Amerikan Levreği Türleri ve Özellikleri

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Nasıl Pişirilir?

Levrek Nasıl Pişirilir?

Tatlı Su Levreği Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Tatlı Su Levreği Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Fırında Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek İğnesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Levrek İğnesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Kaya Levreği Taşı Türleri ve Özellikleri

Kaya Levreği Taşı Türleri ve Özellikleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

1 Levrek Kaç Kalori?

1 Levrek Kaç Kalori?

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri

Folyoda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Folyoda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Levrek Tarifi ve Malzemeleri