Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Marin

Bugün sizlere lezzetli ve sağlıklı bir yemek olan Levrek Marin'in tarifini paylaşacağım. Bu yemeği daha önce hiç yapmadığım için tarifine bakmadan önce nasıl olacağı konusunda tereddütlerim vardı. Ancak, denemeye karar verdim ve sonucunda oldukça memnun kaldım. Bu tarifin yapılışı oldukça kolay, ancak hazırladıktan sonra bekleme süresi biraz sabır gerektirebilir. İşte beklediğime değdiğini düşündüğüm Levrek Marin tarifinin detayları.

Levrek Marin Malzemeleri

  • 500 gr. Levrek fileto
  • 1 adet limonun taze sıkılmış suyu
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 100 ml elma sirkesi
  • 50 ml zeytinyağı
  • 5-6 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz
  • 2 adet taze fesleğen dalı (isteğe bağlı, ancak şiddetle önerilir)
  • Tane karabiber

Levrek Marin Nasıl Yapılır?

Levrek Marin'in yapımı için, öncelikle balık filetolarının çıkarılması ve tüm kılçık ile pullarının temizlenmesi gerekmektedir. Bu aşamada balıkçınızdan da yardım alabilirsiniz. Levrek filetolarını parmak kalınlığında dilimleyip yayvan bir tavaya düzgünce dizin.

Kuru soğanı piyazlık biçimde doğrayarak tuzla ovalayın. 10 dakika beklettikten sonra yıkayın ve dilimlenmiş levreklerin üzerine serpiştirin.

Başka bir kap içerisinde dövülmüş sarımsak, elma sirkesi, limon suyu, hardal, zeytinyağı ve tuzu koyup iyice karıştırın. En son olarak ince kıyılmış fesleğen ve tane karabiberi bu marin sosuna ilave edin ve levrek ile soğanın üzerine dökün. Bu sosun tüm levreklerin üstünü kaplayacak şekilde ve miktarda olması oldukça önemlidir.

Levrek marinimiz artık hazır. Ancak, tam anlamıyla marin olması, yani levreğin bu sos içerisinde pişip yumuşaması için bir süre boyunca kapalı bir kap içinde buzdolabında beklemesi gerekmektedir. Bu süreç sonunda elde edeceğiniz lezzet ise beklemeye değer.

Herkese afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Folyoda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Folyoda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaya Levreği Taşı Türleri ve Özellikleri

Kaya Levreği Taşı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Dişli Levrek Türleri ve Özellikleri

Dişli Levrek Türleri ve Özellikleri

Güncel

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Besin Değeri?

Levrek Besin Değeri?

Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri