Levrek Marin Bugün sizlere lezzetli ve sağlıklı bir yemek olan Levrek Marin'in tarifini paylaşacağım. Bu yemeği daha önce hiç yapmadığım için tarifine bakmadan önce nasıl olacağı konusunda tereddütlerim vardı. Ancak, denemeye karar verdim ve sonucunda oldukça memnun kaldım. Bu tarifin yapılışı oldukça kolay, ancak hazırladıktan sonra bekleme süresi biraz sabır gerektirebilir. İşte beklediğime değdiğini düşündüğüm Levrek Marin tarifinin detayları. Levrek Marin Malzemeleri
Levrek Marin Nasıl Yapılır? Levrek Marin'in yapımı için, öncelikle balık filetolarının çıkarılması ve tüm kılçık ile pullarının temizlenmesi gerekmektedir. Bu aşamada balıkçınızdan da yardım alabilirsiniz. Levrek filetolarını parmak kalınlığında dilimleyip yayvan bir tavaya düzgünce dizin. Kuru soğanı piyazlık biçimde doğrayarak tuzla ovalayın. 10 dakika beklettikten sonra yıkayın ve dilimlenmiş levreklerin üzerine serpiştirin. Başka bir kap içerisinde dövülmüş sarımsak, elma sirkesi, limon suyu, hardal, zeytinyağı ve tuzu koyup iyice karıştırın. En son olarak ince kıyılmış fesleğen ve tane karabiberi bu marin sosuna ilave edin ve levrek ile soğanın üzerine dökün. Bu sosun tüm levreklerin üstünü kaplayacak şekilde ve miktarda olması oldukça önemlidir. Levrek marinimiz artık hazır. Ancak, tam anlamıyla marin olması, yani levreğin bu sos içerisinde pişip yumuşaması için bir süre boyunca kapalı bir kap içinde buzdolabında beklemesi gerekmektedir. Bu süreç sonunda elde edeceğiniz lezzet ise beklemeye değer. Herkese afiyet olsun. |