Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sağlığına oldukça faydalıdır. Her zaman en çok tercih edilen balıklar arasında yer alır ve tüketilmesi kalp hastalıkları açısından oldukça önemlidir. Aynı zamanda düşük kolesterolü önler ve içerisinde bulunan proteinler sayesinde kas gelişimini destekler. Faydası saymakla bitmeyecek bu lezzetli balık fırında, tavada, ızgarada ve buğulama olarak yapılabilir. Bana göre levrek balığına kaşar peyniri çok yakışıyor ve balığa müthiş bir lezzet katıyor. Bugünkü menümüzde levrek balığının kaşarlı yapmaya ne dersiniz? Bence şahane bir fikir. Çocuğunuz içinde oldukça besleyici olacak kaşarlı levrek tarifini ailece tadına hayran kalacak ve gelecek misafirlerinize ikram etmeyi düşüneceğinizden eminim.


Kaşarlı levrek tarifi malzemeleri

  • 3 adet levrek balığı
  • 300 gram Kültür mantarı
  • 7-8 adet arpacık sonra
  • 2 adet etli kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet limon suyu
  • 300 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Defne yaprağı

Kaşarlı levrek tarifi nasıl yapılır?


Öncelikle levrekleri güzel bir şekilde temizleyin. Balığın derisini ve kılçığını ayıklayıp fileto olacak şekilde kesin. Daha sonra bol su ile iyice yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi için bir kâğıt havlunun üzerine alın. Bu arada sarımsak ve arpacık soğanların kabuklarını soyun ve kırmızı biberi halka şeklinde doğrayıp hazır edin. Mantarları da fazla suda beklemeden yıkayıp süzgecin içine alın. Suyu süzülen levrekleri bir fırın tepsisinin içine yan yana dizdikten sonra mantarları dört parça olacak şekilde dilimleyin ve levreklerin üzerine yerleştirin. Arpacık soğanları ve halka şeklinde dilimlediğiniz kırmızı biberleri da tepsiye yerleştirdikten sonra bir kâsenin içine zeytinyağ, limon suyu, tuz, karabiber ve sarımsakları rendeleyip karıştın. Hazırlamış olduğunuz sosu fırın tepsisindeki içerisine her tarafına gelecek şekilde gezdirin ve aralarına defne yaprakları koyduktan sonra 200 derecelik fırında pişmeye bırakın. Bu arada bir kabın içerisine kaşar peynirini rendeleyip hazır edin. Balıklarının pişmeye yakın fırından çıkarın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip tekrar fırına sürün kaşarların üzeri kızarınca fırından çıkarın ve yanında harika bir mevsim salata ile sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kaşarlı Levrek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Su Levreği Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Tatlı Su Levreği Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Fırında Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaya Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaya Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Kaya Levreği Bırakma Olta Avcılığı

Kaya Levreği Bırakma Olta Avcılığı

Güncel

Fırında Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Amerikan Levreği Türleri ve Özellikleri

Amerikan Levreği Türleri ve Özellikleri

1 Levrek Kaç Kalori?

1 Levrek Kaç Kalori?

Levrek Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Beşamel Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Levreği Türleri ve Özellikleri

Deniz Levreği Türleri ve Özellikleri

Fırında Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Tuzlu Su Levreği

Levrek Tuzlu Su Levreği

Levrek İğnesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Levrek İğnesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Levrek Besin Değeri?

Levrek Besin Değeri?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6