Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi

Soğuk denizlerde yaşayan ve lezzetiyle bilinen levrek balığı, içeriğinde barındırdığı zengin mineral ve vitaminlerle insan sağlığına büyük fayda sağlar. Levrek, kalp hastalıklarının önlenmesi açısından önemlidir ve düşük kolesterol seviyelerini destekler. Ayrıca, içerdiği protein sayesinde kas gelişimini destekler. Bu lezzetli balık; fırında, tavada, ızgarada ve buğulama olarak pişirilebilir. Kaşar peyniri ile birleştiğinde ise müthiş bir lezzet sunar. Şimdi, kaşarlı levrek tarifini nasıl hazırlayabileceğinizi adım adım anlatalım. Bu tarif, hem besleyici hem de lezzetli olmasıyla aileniz ve misafirleriniz için ideal bir seçenektir.

Kaşarlı Levrek Tarifi Malzemeleri

  • 3 adet levrek balığı
  • 300 gram kültür mantarı
  • 7-8 adet arpacık soğan
  • 2 adet etli kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet limon suyu
  • 300 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Defne yaprağı

Kaşarlı Levrek Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle levrek balıklarını güzelce temizleyin. Balığın derisini ve kılçığını ayıklayıp fileto şeklinde kesin. Daha sonra bol su ile iyice yıkayın ve suyunun süzülmesi için bir kağıt havlunun üzerine alın. Bu arada sarımsak ve arpacık soğanların kabuklarını soyun, kırmızı biberi halka şeklinde doğrayın. Mantarları fazla suda bekletmeden yıkayıp süzgece alın. Suyu süzülen levrekleri bir fırın tepsisine yan yana dizin. Mantarları dörde bölerek levreklerin üzerine yerleştirin. Arpacık soğanları ve halka şeklinde dilimlediğiniz kırmızı biberleri de tepsiye yerleştirin.

Bir kasenin içine zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve rendelediğiniz sarımsakları karıştırın. Hazırladığınız sosu fırın tepsisindeki malzemelerin üzerine her tarafına gelecek şekilde gezdirin ve aralarına defne yaprakları koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakın. Bu arada bir kabın içine kaşar peynirini rendeleyip hazırlayın. Balıkların pişmesine yakın fırından çıkarın ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip tekrar fırına sürün. Kaşar peynirleri kızarınca fırından çıkarın ve yanında harika bir mevsim salata ile sevdiklerinize sunun.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

1 Levrek Kaç Kalori?

1 Levrek Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Yumurtası Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Levrek Yumurtası Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Fırında Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Deniz Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Deniz Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Sütlü Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaya Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaya Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Buğulama Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Buğulama Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Pişirme Tarifi ve Malzemeleri