Kaşarlı Levrek Tarifi Soğuk denizlerde yaşayan ve lezzetiyle bilinen levrek balığı, içeriğinde barındırdığı zengin mineral ve vitaminlerle insan sağlığına büyük fayda sağlar. Levrek, kalp hastalıklarının önlenmesi açısından önemlidir ve düşük kolesterol seviyelerini destekler. Ayrıca, içerdiği protein sayesinde kas gelişimini destekler. Bu lezzetli balık; fırında, tavada, ızgarada ve buğulama olarak pişirilebilir. Kaşar peyniri ile birleştiğinde ise müthiş bir lezzet sunar. Şimdi, kaşarlı levrek tarifini nasıl hazırlayabileceğinizi adım adım anlatalım. Bu tarif, hem besleyici hem de lezzetli olmasıyla aileniz ve misafirleriniz için ideal bir seçenektir. Kaşarlı Levrek Tarifi Malzemeleri
Kaşarlı Levrek Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle levrek balıklarını güzelce temizleyin. Balığın derisini ve kılçığını ayıklayıp fileto şeklinde kesin. Daha sonra bol su ile iyice yıkayın ve suyunun süzülmesi için bir kağıt havlunun üzerine alın. Bu arada sarımsak ve arpacık soğanların kabuklarını soyun, kırmızı biberi halka şeklinde doğrayın. Mantarları fazla suda bekletmeden yıkayıp süzgece alın. Suyu süzülen levrekleri bir fırın tepsisine yan yana dizin. Mantarları dörde bölerek levreklerin üzerine yerleştirin. Arpacık soğanları ve halka şeklinde dilimlediğiniz kırmızı biberleri de tepsiye yerleştirin. Bir kasenin içine zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve rendelediğiniz sarımsakları karıştırın. Hazırladığınız sosu fırın tepsisindeki malzemelerin üzerine her tarafına gelecek şekilde gezdirin ve aralarına defne yaprakları koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakın. Bu arada bir kabın içine kaşar peynirini rendeleyip hazırlayın. Balıkların pişmesine yakın fırından çıkarın ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip tekrar fırına sürün. Kaşar peynirleri kızarınca fırından çıkarın ve yanında harika bir mevsim salata ile sevdiklerinize sunun. Afiyet olsun. |