Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Levrek buğulama: oldukça lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Hemen hemen herkes tarafından sevilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüksektir. Yapımı kolay ve pratik olan levrek buğulama özellikle kışın tercih edilen ve bol miktarda vücut için faydalı değerler taşıyan bir yemektir. Sofralarda genellikle ana yemek olarak yer almaktadır. Kişiyi hastalıklara karşı koruyan ve bir nevi bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan bu yemek misafir alımlarında da tercih edebileceğiniz ideal bir lezzettir.


Levrek buğulama yapmak için gerekli olan malzemeler

  • 1 kilo levrek
  • 10 tane kültür mantarı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 dal maydanoz
  • 2 tane domates
  • 2 defne yaprağı
  • 2 tane sivri yeşil biber
  • 5 tane arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam tuz

Levrek buğulama nasıl yapılır?


Öncelikle levreklerin kılçıklarını çıkararak fileto haline getirin. Sonra bol su ile yıkayarak süzülmesi için bir süzgece alın. Sonra ayrı kab içerisine arpacık soğanları soyarak doğrayın. Ardından yeşil sivri biberleri yıkayarak doğrayın. Doğranan soğan ve biberi birbirine karıştırarak derin bir tencere içerisine koyup ocağın altını yakın. Tencere içerisine zeytinyağı ve tereyağını ilave ederek sebzeleri kısık ateşte kavurmaya başlayın. Sebzeler kavrulurken sizde mantarları bol su ile yıkayarak küp şeklinde doğrayın. Ardından sarımsakları soyarak ince ince doğrayın. Derin bir kab içerisine domatesi de rendeledikten sonra mantarı kavrulan soğan ve biber içerisine ilave ederek karıştırın. Defne yaprağı ve maydanozu da doğrayarak kab içerisinde bekletin. Artık levrekleri tencere içerisine koyup pişirmeye başlayabilirsiniz. Bu arada geri kalan malzemeleri de tencere içerisine ekleyin. Sırasıyla önce sarımsağı sonra domatesi koyup 10 dakika kadar pişirdikten sonra defne yaprağını, maydanozu, karabiberi ve tuzu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte 25 dakika kadar ara ara karıştırarak pişirin. Süre dolunca bir çatal yardımı ile levreğin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra tencerenin altını kapatabilir yemeği dinlenmeye alabilirsiniz. Levrek buğulama artık hazır. Artık tabaklara alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Levrek Buğulama Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Levrek Yumurtası Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Levrek Yumurtası Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Levrek Besin Değeri?

Levrek Besin Değeri?

Güncel

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Güncel

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Buğulama Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Buğulama Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaya Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaya Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6