Levrek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Levrek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Kızartma, Balık son derece faydalı olan deniz ürünlerinin başında gelir. Balık türleri arasında en lezzetli olanlardan bir tanesidir. Levrek, ülkemizde genellikle Akdeniz, Ege ve Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Senenin her mevsimi rahatlıkla tüketilebilir. Ancak en güzel mevsimi kış ayları ve İlkbaharın başıdır. Levrek balıkları çok yağlı değildir. O nedenle sıklıkla tercih edilir. Ayrıca zekâ gelişimi açısından da faydalı olması sebebiyle sıkça tüketilir. Sadece zekâyla sınırlı olmayan levreğin faydaları kalbe de çok iyi geldiğiyle bilinir. Tüm bu yararının yanında balığın en büyük dezavantajı sadece kokusudur.


Levrek Kızartması İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 adet temizlenmiş levrek
  • 1 adet limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı galeta unu

Kızartmak için

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Levrek Kızartması Nasıl Yapılır?


Levrek kızartmasına başlamadan önce balıkların temizlenmesi gerekir. İster evde temizleyebilir ya da balıkçılardan temizlenmiş balık da satın alınabilir. Levrek kızartması ister dilimler halinde ister fileto halde yapılabilir. Fakat kızartma için fileto tercih edilmesi tavsiye edilir. Balıklar fileto şeklinde hazırlandıktan sonra soğuk suda iyice yıkanır. Süzülmesi için süzgece alınır. Diğer bir yandan limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve galeta unu iyice karıştırılır. Galeta unu yerine beyaz un ya da mısır unu da kullanılabilir. Fakat galeta ve mısır unu kullanıldığında levrek çıtır çıtır bir lezzette olacağı için daha çok tercih edilir. Hazırlanan karışım fırça yardımıyla balıkların üzerine sürülür. Daha sonra genişçe bir balık tavası ocağa alınır. İçerisine sıvı yağ konularak sıvı yağ yüksek ateşte kızdırılır. Yağ kızdıktan sonra balıklar teker teker tavaya alınır. Balık kızartılırken balıkların daha rahat pişmesi için tavaya çok fazla balık konulmamasında fayda vardır. Balıkların aralarında mutlaka mesafe olmalıdır. Bir yüzü pişen balıklar maşa yardımıyla çevrilerek diğer yüzününde pişmesi sağlanır. Levreklerin her iki tarafı da nar gibi kızartılır. Kızaran balıkların fazla yağ çekmemesi için havlu kâğıt serili bir tabağa alınarak yağlarının süzülmesi sağlanır. Tüm balıklar aynı şekilde kızartıldıktan sonra sunum için servis tabağına alınır. Levrek Kızartma hazır.

Afiyet Olsun.

Levrek Kızartma Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Kaç Kalori?

Levrek Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Fırında Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

1 Levrek Kaç Kalori?

1 Levrek Kaç Kalori?

Güncel

Buğulama Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Buğulama Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Besin Değeri?

Levrek Besin Değeri?

Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Yemi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Levrek Yemi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Amerikan Levreği Türleri ve Özellikleri

Amerikan Levreği Türleri ve Özellikleri

Mangalda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Dişli Levrek Türleri ve Özellikleri

Dişli Levrek Türleri ve Özellikleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6