Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?
21 Temmuz 2024

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir

Levrek oldukça lezzetli bir deniz balığıdır. Deniz levreği, doğal yollarla yetişmiş ve denizde yakalanan levrektir. Bir de son yıllarda giderek yaygınlaşan balık çiftliklerinde yetiştirilen çiftlik levrekleri vardır. Her ikisi de aslında aynı balıktır. Biri denizde büyür gelişir, diğeri çiftliklerde özel yemlerle beslenir. Bunların arasında elbette lezzet farkı vardır. Deniz levreğinin tadına doyulmaz. Çiftlik levreği de balık zevkinizi alacak kadar lezzetlidir. Aralarında bir fiyat farkı olur. Deniz levreği daha pahalıdır. Görünüm olarak ikisini birbirinden ayırmak biraz zor olabilir. Ancak balıktan anlayan kişiler aradaki farkı görmekte zorlanmaz. Levrek çeşitli yöntemlerle pişirilerek tüketilebilir. İçlerinde en yakışanı ızgara ve fırında yapılan levrektir. Bu yöntemlerle levreğin tadına varabilirsiniz. Çok güzel bir lezzeti olur. Özellikle kömür ateşinde mangalda harika olur. Ancak evde bunu yapma şansımız pek olmaz. Bu yüzden elektrikli ızgara ve fırın güzel bir seçenektir. Fırında levrek nasıl pişirilir ve nasıl lezzetli olur tarifimizde bunları anlatmaya çalışacağız. Balıkçınızdan iri boyda levrek alarak bu tarifi hazırlamanızı öneririz. Yanında mevsim salatasını da hazırlamayı ihmal etmeyin. Balığın yanına en güzel salata gider. Herkese kolay gelsin.

Fırında Levrek İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet levrek (Yaklaşık 350-450 gram ağırlığında, tercihen fiyat açısından çiftlik levreği olabilir)
  • 4 adet defne yaprağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Fırında Levrek Nasıl Pişirilir

Öncelikle levrekler ayıklanmamış ise pullarını güzelce temizleyin. Balıkların karnını bıçakla açarak, içindekileri temizleyerek yıkayın. Bunları kevgire alarak sularının süzülmesini sağlayın. Balıklar beklerken iri oldukları için sırtlarına bıçakla birkaç çizik atın. Bu daha kolay pişmelerini sağlayacaktır. Bu arada bir kâsede zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuzu iyice karıştırıp, çırpın. Levrekleri fırın tepsisine alın. Bunların her birini hazırladığınız sosla ovalayın. Balıkların içini ve dışını sosa bulayın. Her birinin karnına birer defne yaprağı koyun. Levrekleri fırın tepsisinde 1 saat kadar bekletin. Bu sayede sosun lezzetini daha iyi çekecektir. Daha sonra fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Fırın kızdığında levrekleri fırına koyun. Arzu edenler levrekleri birer kişilik kayık güveçlere de koyabilir. Fırının ızgara kısmı varsa, bu bölümü açarsanız daha iyi olur. Levrekler nar gibi kızardığında, servis için hazır hale gelirler. Eğer fırının ızgarası açıksa, arada balıkları bir kere çevirebilirsiniz. Her iki tarafı kızardığında, fırından alın. Servis tabaklarına aldığınız levreği limon dilimleri ve küçük haşlanmış patatesle garnitürleyerek sıcak olarak ikram edebilirsiniz. Yanında salata ikramını da ihmal etmeyin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Erkal

21 Temmuz 2024 Pazar

Ben de fırında levrek pişirmeyi denemek istiyorum ama balıkların pullarını temizlemekle ilgili bir tedirginliğim var. Pullarını temizlemenin en kolay yolu nedir?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Erkal,

Balıkların pullarını temizlemek aslında göründüğü kadar zor değil. En kolay yöntem, bir balık temizleme bıçağı veya büyük bir kaşık kullanarak pulları ters yöne doğru kazımaktır. Balığın kuyruk kısmından başlayarak baş kısmına doğru hareket ettirerek pulları çıkartabilirsiniz. Bu işlemi yaparken lavabonun içinde yapmanız, etrafa dağılan pulların temizlenmesini kolaylaştırır. Ayrıca, balığınızı kasabınıza temizletmek de bir seçenek olabilir. Umarım bu bilgiler size yardımcı olur ve levrek pişirirken harika bir sonuç elde edersiniz! Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Levrek Tuzlu Su Levreği

Levrek Tuzlu Su Levreği

Popüler İçerikler

Levrek Nasıl Pişirilir?

Levrek Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Güncel

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri