Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sosu, balık sofralardan kesinlikle uzak kalmaması gereken bir besindir. Balığın her türü insan vücudu için oldukça sağlıklıdır. Düzenli olarak balık yemenin hem fiziksel hem de ruhsal sağlığa faydası bulunur. Uzmanlar herkesin haftada en az iki kez balık yemesini önerir. Balık çeşitleri arasında levrek en çok tercih edilenlerinden bir tanesidir. Türkiye kıyılarında Karadeniz, Marmara ve Akdeniz'de bulunur. Her mevsim avlanabilen levrek, genellikle de mayıs ortalarından kasım sonuna kadar avlanır. Boyları 40 ile 90 cm arasında değişir. Genellikle ağırlıkları 8 ile 10 kg arasındadır. Ancak bazı levreklerin 15 kiloya kadar ulaştığı da görülmüştür. Özellikle etinin yağsız oluşundan dolayı diyet yapan ya da formunu koruyanların rahatlıkla yiyebileceği bir balık türüdür.


Levrek Sosu İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 adet limon
  • Yarım demet dereotu
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket hazır krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Levrek Sosu Nasıl Yapılır?


Levrek sosu hazırlamak için limonların kabukları rendenin küçük tarafı ile rendelenir. Ayrıca kabuğu rendelenmiş limonların suyu sıkılır. Sos tenceresine limon suyu, nişasta ve sıcak su konur. Sos tenceresi ocağın üzerine alınarak kısık ateşte pişirilmeye başlanır. Karışımın dibinin tutmaması ve nişastanın topaklanmaması için sürekli karıştırılmasında fayda vardır. Sos kaynamaya başlayıp üzeri göz göz olunca bir süreliğine ocaktan alınır. Dereotu saplarından ayıklanarak iyice temizlenir ve ince ince kıyılır. İçerisine limon kabuğu rendesi, tuz, dereotu ve krema ilave edilerek bir kenarda iyice karıştırılır. Daha sonra tekrar ocağa alınarak yeniden pişirilmeye başlanır. Krema sayesinde kıvamı incelen sos iyice pişince ocaktan temelli olarak alınır. Son olarak içerisine tereyağı konularak tereyağı eriyene kadar sürekli karıştırılır. Hazır hale gelen limon sosu servis tabağına alınmış levrek üzerine kaşık yardımıyla dökülür. Sosun sıcak olarak kullanılmasında fayda vardır.

Afiyet Olsun.

Levrek Sosu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

1 Levrek Kaç Kalori?

1 Levrek Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Levrek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Yumurtası Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Levrek Yumurtası Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kremalı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Amerikan Levreği Türleri ve Özellikleri

Amerikan Levreği Türleri ve Özellikleri

Güncel

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Tuzlu Su Levreği

Levrek Tuzlu Su Levreği

Deniz Levreği Türleri ve Özellikleri

Deniz Levreği Türleri ve Özellikleri

Folyoda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Folyoda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Besin Değeri?

Levrek Besin Değeri?

Kaya Levreği Bırakma Olta Avcılığı

Kaya Levreği Bırakma Olta Avcılığı

Fırında Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6