Fırında Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Fırında Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Buğulama Tarifi

Fırında levrek buğulama, tadına doyamayacağınız kadar lezzetli olur. Balıklarla hazırlanan buğulama tarifleri çeşitli malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde domates, soğan, yeşillik gibi malzemeler kullanılırken, bazı tariflerde bizim vereceğimiz gibi yapılıyor. Fırında levrek buğulama tarifimizi beğeneceğinizi umuyoruz. Bunu tepsi şeklinde bir güveçte hazırlarsanız, sonuna kadar sıcak tüketme şansınız olur. Ayrıca güvecin verdiği lezzeti de unutmayın. Levrek oldukça lezzetli bir balıktır. Bunu farklı şekillerde pişirebilirsiniz. Izgara, fırın, buğulama, tuzda pişirme gibi seçenekleriniz var. Balığı seven biriyseniz, değişik tarifler ilginizi çekecektir. Bu tarifi hazırlamak için iri boydaki levreklerden almanızı tavsiye ederiz. Bu balığın daha az kılçıklı olmasını sağlar ve buğulamayı daha zevkli yiyebilirsiniz. Hazırsanız hemen fırında levrek buğulama tarifini yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Fırında Levrek Buğulama İçin Gereken Malzemeler

  • 2 adet iri boy levrek
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 150 gram küçük boy kültür mantarı
  • 1 adet havuç
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet patates
  • 7-8 adet arpacık soğan
  • 125 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Levrek Buğulama Nasıl Yapılır?

Levrekler ayıklanmadıysa önce balıkları iyice temizleyin. Üzerindeki kılçıkları güzelce temizleyin. İçini açarak temizledikten sonra balıkları akan suda yıkayın. Levreklerin filetosunu çıkararak, orta kılçığını alın. Bunu yapamam derseniz balıkçınıza yaptırabilirsiniz. Mümkün olduğu kadar balığın büyük kılçıklarını ayıklarsanız iyi olur. Daha zevkli bir buğulama yersiniz.

Levrekleri daha küçük parçalara kesin. Yaklaşık 2-3 cm uzunluğunda kare parçalar olabilir. Bunları tepsi şeklindeki güvece ya da uygun bir borcamın içine yerleştirin. Tepsi biraz derince olursa iyi olur. Kenarları en az 4-5 cm derinlikte olmalıdır. Bunun üzerine ayıklanmış havuç ve patatesi uygun boylarda doğrayarak yerleştirin. Tane karabiberleri serpin. Arpacık soğanı ve mantarları da içine atın. Dediğimiz gibi mantarlar küçükse aynen, büyükse doğrayarak koyun.

Bir tavada tereyağını eritin. Burada unu biraz kavurarak, içine sütü ekleyin. Topaklanma olduysa çırpıcıyla bunu açabilirsiniz. Bu karışımı levreklerin olduğu tepsiye dökün. Gerekirse biraz da su ilave edebilirsiniz. Balıkları ve malzemeleri geçecek seviyede suyu olması yeterli olur. Tuzunu da ilave ederek, tepsiyi 200 derece ısıttığınız fırına atın. Piştiğini gördüğünüzde fırındaki tepsiye rendelenmiş kaşar peynirini serperek kızarana kadar bekletin.

Servis Önerileri

Fırında levrek buğulama, sıcak olarak servis edilmelidir. Yanında taze yeşillikler veya buharda pişirilmiş sebzelerle sunabilirsiniz. Ayrıca limon dilimleri de balığın lezzetini artıracaktır. Tarifi beğeneceğinizi umuyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kağıtta Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dişli Levrek Türleri ve Özellikleri

Dişli Levrek Türleri ve Özellikleri

Güncel

Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Nasıl Pişirilir?

Levrek Nasıl Pişirilir?