Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Fırında Levrek Buğulama

Fırında Levrek Buğulama

Fırında levrek buğulama, tadına doyamayacağınız kadar lezzetli olur. Balıklarla hazırlanan buğulama tarifleri çeşitli malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde domates, soğan, yeşillik gibi malzemeler kullanılırken, bazı tariflerde bizim vereceğimiz gibi yapılıyor. Fırında levrek buğulama tarifimizi beğeneceğinizi umuyoruz. Bunu tepsi şeklinde bir güveçte hazırlarsanız, sonuna kadar sıcak tüketme şansınız olur. Ayrıca güvecin verdiği lezzeti de unutmayın. Levrek oldukça lezzetli bir balıktır. Bunu farklı şekillerde pişirebilirsiniz. Izgara, fırın, buğulama, tuzda pişirme gibi seçenekleriniz var. Balığı seven biriyseniz, değişik tarifler ilginizi çekecektir. Bu tarifi hazırlamak için iri boydaki levreklerden almanızı tavsiye ederiz. Bu balığın daha az kılçıklı olmasını sağlar ve buğulamayı daha zevkli yiyebilirsiniz. Hazırsanız hemen fırında levrek buğulama tarifini yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Fırında levrek buğulama için gereken malzemeler

  • 2 adet iri boyda levrek
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 150 gram küçük boyda kültür mantarı
  • 1 adet havuç
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet patates
  • 7-8 adet yahnilik soğan
  • 125 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında levrek buğulama nasıl yapılır?


Levrekler ayıklanmadıysa önce balıkları iyice temizleyin. Üzerindeki kılçıkları güzel temizleyin. İçini açarak temizledikten sonra balıkları akan suda yıkayın. Levreklerin filotosunu çıkararak, orta kılçığını alın. Bunu yapamam derseniz balıkçınıza yaptırabilirsiniz. Mümkün olduğu kadar balığın büyük kılçıklarını ayıklarsanız iyi olur. Daha zevkli bir buğulama yersiniz. Levrekleri daha küçük parçalara kesin. Yaklaşık 2-3 cm uzunluğunda kare parçalar olabilir. Bunları tepsi şeklindeki güveçe ya da uygun bir borcamın içine yerleştirin. Tepsi biraz derince olursa iyi olur. Kenarları en az 4-5 cm derim olsun. Bunun üzerine ayıklanmış havuç ve patatesi uygun boylarda doğrayarak yerleştirin. Tane karabiberleri serpin. Yağnilik soğanı ve mantarları da içine atın. Dediğimiz gibi mantarlar küçükse aynı şekilde, büyüse doğrayarak koyun. Bir tavada tereyağını eritin. Burada unu biraz kavurarak, içine sütü koyun. Topaklaşma olduysa çırpıcıyla bunu açabilirsiniz. Bu karışımı levreklerin olduğu tepsiye dökün. Gerekirse biraz da su ilave edebilirsiniz. Balıkları ve malzemeleri geçecek seviyede suyu olması yeterli olur. Tuzunu da ilave ederek, tepsiyi 200 derecede ısıttığınız fırına atın. Piştiğini gördüğünüzde fırındaki tepsiye rendelenmiş kaşar peynirini serperek kızarana kadar bekletin. Fırında levrek buğulama sıcak olarak servis edilmelidir. Tarifi beğeneceğinizi umuyoruz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 06:35:52
Fırında Levrek Buğulama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Fırında Levrek Buğulama Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Fırında Levrek Buğulama"
Bu senede eylül ayına ulaştık ve denizde avlanma yasağı kalktı. Balıkctezhahları çeşit çeşit doldu ve taştı. Ben bu sene levrek özlemi ile yanıp tutuştuğu içindekini levrek ile açacağım. Fırında levrek buğulama yapmam in başlığın twebiyesi nasıl yapmam gerekiyor?
Atıf . 28.10.2018 10:53:51
CEVAP YAZ
Folyoda Levrek
Folyoda Levrek
Folyoda levrek, Folyoda levrek buğulanarak piştiği için eşsiz bir lezzete bürünmektedir. Oldukça lezzetli olan levrek bir de folyoda pişince iştah kabartan bir görünüme, eşsiz bir lezzete ayrıcalıklı yemeğe dönüşmektedir. Oldukça bol içerikle hazırla...
Levrek Izgara
Levrek Izgara
Levrek Izgara, Balık mevsimin gelmesi ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve “denizden babam çıksa yerim” lafı ile deniz ürünlerinin ne kadar yararlı olduğuyla ilgili efsaneler duyduğumuz ve palamudundan tut levreğine kadar her biri ayrı lezzette o...
Fırında Levrek
Fırında Levrek
Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk denizlerde yaşamını sürdüren bir balıktır. İçeriğinde vitamin ve mineraller bulundurduğundan sağl...
Fileto Levrek
Fileto Levrek
Fileto levrek, Fileto levrek eşsiz lezzeti ile sofralarda yer alan bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak sofralarda yer almaktadır. Sağlığa faydası ile bilinmektedir. Üstelik yapım aşamasında bol sebzeli ve bol baharatlı hazırlanmadı yemeğin besi...
Fırında Patatesli Levrek
Fırında Patatesli Levrek
Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesli levrek yapılışı oldukça kolay, zahmetsiz ve nefis oluyor. Balığa soğan ve patates eklendiği...
Sebzeli Levrek
Sebzeli Levrek
Sebzeli levrek: Fırında buğulama şeklinde hazırlanır. Hem göze hem de mideye hitap eder. Misafir ağırlarken tavsiye edebileceğimiz bu yemek için kolay bir tarifimiz vardır. Bu tarife göre sebzeli levreği hazırlayalım.Sebzeli levrek için gerekli malz...
Fırında Kaşarlı Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek, Balık herkes tarafından bayılarak yenilen oldukça besleyici bir besindir. Omega üç açısından oldukça zengin olan balığın her türünün de ayrı, ayrı bir lezzeti vardır. Fırında, tavada ve kızartarak tüketilen enfes balığın biz b...
Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sağlığına oldukça faydalıdır. Her zaman en çok tercih edilen balıklar arasında yer alır ve tüke...
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği Taşı
Kaya levreği taşı, Kaya levreği balığı genelde Akdeniz ve Karadeniz de yaşayan otçul bir balık türüdür. Vitamin değerleri bakımından da oldukça zengin bir özellik taşır. İçinde bol miktar da demir bulunduğundan dolayı kansızlığa iyi gelir, çocukların...
Kaya Levreği
Kaya Levreği
Kaya levreği: Uzaktan bakınca kocaman gibi görünür. Vücut yapısı oldukça büyüktür ve gözleri normaldir. Deri ve kapak kısmı büyük pullarla örtülüdür. Bu pullar derisine yapışmıştır. Yanları kırık beyaz karnının rengi ise güneşe benzer renktedir. Ağzı...
Fırında Deniz Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüsü ile çoğu zaman alabalık ile karıştırılır. Boyları 50-100 cm. Arasında değişir. Ağırlığı ise...
Fırın Levrek
Fırın Levrek
Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık yer alması gereken kişide bağışıklık sistemini güçlendiren, vücutta direnci arttıran, hastalık ...

 

Tavada Levrek
Taş Levreği
Deniz Levreği
Fırında Levrek Nasıl Pişirilir
Fırında Levrek Buğulama
Fırında Kağıtta Levrek
Fırında Levrek Izgara
Fırında Fileto Levrek
Levrek
Mangalda Levrek
Sütlü Levrek
Tereyağlı Levrek
Levrek Sarma
Levrek Çorbası
Levrek Terbiyesi
Kağıtta Levrek
Mantarlı Levrek Buğulama
Fırında Kaya Levreği
Folyoda Levrek
Levrek Izgara
Fırında Levrek
Fileto Levrek
Fırında Patatesli Levrek
Sebzeli Levrek
Fırında Kaşarlı Levrek
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Popüler İçerik
Levrek Sarma
Levrek Sarma
Levrek Sarma, Levrek balıklar arasında en lezzetli olanlarından biridir. Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden bir...
Levrek Çorbası
Levrek Çorbası
Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihler...
Levrek Terbiyesi
Levrek Terbiyesi
Levrek Terbiyesi, balıkçıdan alınmış olan balıklar temizlenmiş bir şekilde size teslim edilir ve geriye kalan kısım tamamen size aittir. Bu noktada le...
Kağıtta Levrek
Kağıtta Levrek
Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kağıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balı...
Mantarlı Levrek Buğulama
Mantarlı Levrek Buğulama
Mantarlı levrek buğulama, Mantarlı levrek buğulama çok lezzetli bir Akdeniz mutfağı yemeğidir. Levrek Beyaz etli üzeri pullu bir balıktır. Eti yağsız ...
Fırında Kaya Levreği
Fırında Kaya Levreği
Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kaşarlı Levrek
Kaya Levreği Taşı
Kaya Levreği
Fırında Deniz Levreği
Fırın Levrek
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024