Fırında Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Fırında levrek buğulama, tadına doyamayacağınız kadar lezzetli olur. Balıklarla hazırlanan buğulama tarifleri çeşitli malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde domates, soğan, yeşillik gibi malzemeler kullanılırken, bazı tariflerde bizim vereceğimiz gibi yapılıyor. Fırında levrek buğulama tarifimizi beğeneceğinizi umuyoruz. Bunu tepsi şeklinde bir güveçte hazırlarsanız, sonuna kadar sıcak tüketme şansınız olur. Ayrıca güvecin verdiği lezzeti de unutmayın. Levrek oldukça lezzetli bir balıktır. Bunu farklı şekillerde pişirebilirsiniz. Izgara, fırın, buğulama, tuzda pişirme gibi seçenekleriniz var. Balığı seven biriyseniz, değişik tarifler ilginizi çekecektir. Bu tarifi hazırlamak için iri boydaki levreklerden almanızı tavsiye ederiz. Bu balığın daha az kılçıklı olmasını sağlar ve buğulamayı daha zevkli yiyebilirsiniz. Hazırsanız hemen fırında levrek buğulama tarifini yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.


Fırında levrek buğulama için gereken malzemeler

  • 2 adet iri boyda levrek
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 150 gram küçük boyda kültür mantarı
  • 1 adet havuç
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet patates
  • 7-8 adet yahnilik soğan
  • 125 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında levrek buğulama nasıl yapılır?


Levrekler ayıklanmadıysa önce balıkları iyice temizleyin. Üzerindeki kılçıkları güzel temizleyin. İçini açarak temizledikten sonra balıkları akan suda yıkayın. Levreklerin filotosunu çıkararak, orta kılçığını alın. Bunu yapamam derseniz balıkçınıza yaptırabilirsiniz. Mümkün olduğu kadar balığın büyük kılçıklarını ayıklarsanız iyi olur. Daha zevkli bir buğulama yersiniz. Levrekleri daha küçük parçalara kesin. Yaklaşık 2-3 cm uzunluğunda kare parçalar olabilir. Bunları tepsi şeklindeki güveçe ya da uygun bir borcamın içine yerleştirin. Tepsi biraz derince olursa iyi olur. Kenarları en az 4-5 cm derim olsun. Bunun üzerine ayıklanmış havuç ve patatesi uygun boylarda doğrayarak yerleştirin. Tane karabiberleri serpin. Yağnilik soğanı ve mantarları da içine atın. Dediğimiz gibi mantarlar küçükse aynı şekilde, büyüse doğrayarak koyun. Bir tavada tereyağını eritin. Burada unu biraz kavurarak, içine sütü koyun. Topaklaşma olduysa çırpıcıyla bunu açabilirsiniz. Bu karışımı levreklerin olduğu tepsiye dökün. Gerekirse biraz da su ilave edebilirsiniz. Balıkları ve malzemeleri geçecek seviyede suyu olması yeterli olur. Tuzunu da ilave ederek, tepsiyi 200 derecede ısıttığınız fırına atın. Piştiğini gördüğünüzde fırındaki tepsiye rendelenmiş kaşar peynirini serperek kızarana kadar bekletin. Fırında levrek buğulama sıcak olarak servis edilmelidir. Tarifi beğeneceğinizi umuyoruz.

Afiyet olsun.

Fırında Levrek Buğulama Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Levrek Tuzlu Su Levreği

Levrek Tuzlu Su Levreği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mangalda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Soslu Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Nasıl Pişirilir?

Levrek Nasıl Pişirilir?

Güncel

Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri

Taş Levreği Türleri ve Özellikleri

Taş Levreği Türleri ve Özellikleri

Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

1 Levrek Kaç Kalori?

1 Levrek Kaç Kalori?

Fırında Deniz Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Deniz Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Yemi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Levrek Yemi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Mantarlı Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Süpürgesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Levrek Süpürgesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Levrek Besin Değeri?

Levrek Besin Değeri?

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fileto Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6