Fırında Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Mantarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantarlı Levrek, balık oldukça lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı bir besindir. Özellikle gelişim çağındaki çocuklara mutlaka verilmesi gerekir. Uzmanlar her tür balığın haftada en az iki kere tüketilmesini önerir. Balık tam bir protein kaynağıdır. Ayrıca içerisinde zengin mineraller ve vitaminler bulunur. Ülkemizde çok çeşitli balıklar bulunur. Levrek de bunlardan bir tanesidir. Levrek balığının eti çok fazla yağlı olmadığı için farklı şekillerde pişirilebilir.


Fırında Mantarlı Levrek İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kilo levrek
  • 4 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 300 gram mantar
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı köz biber
  • 300 gram arpacık soğan
  • 1 paket krema
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fırında Mantarlı Levrek Nasıl Yapılır?


Fırında mantarlı levrek yapımına geçmeden önce levreklerin ve diğer malzemelerin hazırlanması gerekir. Levreklerin balıkçıda temizletilmesi ve dilimlenmesi zaman açısından büyük avantaj sağlayacaktır. Bu tarif için levreklerin fileto şeklinde doğranması tavsiye edilir. İçerisinde oldukça fazla sebze kullanılacağı için yemesi çok daha kolay olacaktır. Ayıklanmış balıklar evde soğuk sudan geçirilir ve sularının süzülmesi için süzgece alınarak bir kenarda bekletilir. O sırada mantarlar hazırlanır. Mantarlar temizlenirken önce sap kısmı çıkarılır ve halka şeklinde doğranır. Daha sonra mantarın üzerindeki ince zar soyularak mantarların her biri dörde bölünür. Diğer malzemeler hazırlanırken mantarların beyazlaması için limonlu suda bekletilir. Patateslerin ve havuçların kabukları soyulur. Çok büyük olmayacak şekilde küp şeklinde doğranır. Arpacık soğanların kabukları soyulur ve bütün halde bırakılır. Sivri biber ve kırmızı köz biberlerin baş kısımları kesilerek tohumları ayıklanır. Biberler daha sonra dörde bölünerek küp şeklinde doğranır. Tüm malzemeler doğrandıktan sonra mantarlı levrek için ısıya dayanaklı derin olmayan seramik kap ya da borcam tercih edilir. Borcamın tabanı iyice yağlanır. Patates, havuç, biber ve soğan borcamın içerisine konur. Ayrı bir yerde krema, limon suyu, tuz, zeytinyağı, baharatlar ve su iyice çırpılır. Hazırlanan sos sebzelerin üzerine dökülerek tüm sebzeler sosa bulanır. Daha sonra sebzelerin üzerine fileto levrekler yerleştirilir ve borcamın üzeri folyo ile kaplanır. Folyonun üzeri çatal yardımıyla birkaç delik açılır. Mantarlı levrek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılan mantarlı levreğin üzerindeki folyo çıkarılarak balıkların üzerinin kızarması sağlanır. Yaklaşık bir 7-8 dakaka daha pişirilen levrek fırından çıkarılır. Fırında Mantarlı Levrek hazır.

Afiyet olsun.

Fırında Mantarlı Levrek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Levrek Besin Değeri?

Levrek Besin Değeri?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Büyük Levrek Türleri ve Özellikleri

Dişli Levrek Türleri ve Özellikleri

Dişli Levrek Türleri ve Özellikleri

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Taş Levreği Türleri ve Özellikleri

Taş Levreği Türleri ve Özellikleri

1 Levrek Kaç Kalori?

1 Levrek Kaç Kalori?

Levrek İğnesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Levrek İğnesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6