Kremalı Levrek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kremalı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı levrek, eti en lezzetli ve omega 3 bakımından en zengin balıkların başında gelir. Yemeğe misafirimiz varsa hazırlaması oldukça kolay ve lezzet yönünde unutulmaz bir tat yaratabilceğimiz levrek balığını soframızdan eksik etmemeliyiz. Bu arada emin olun ki çocuklarınızda severek yiyeceklerdir, levreği fileto halinde kullanacağımız için sofrada hem siz hem çocuklarınız çok memnun kalacak ve balık kılçığı ile uğraşmak zorunda kalmadan rahat bir yemek geçireceksiniz.


Kremalı levrek için malzemeler

  • 8 tane levrek fileto olarak (4 tane levrek)
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı hazır süt kreması
  • 2-3 tane orta boy domates
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • Yarım su bardağı taze kaşar

Kremalı levrek nasıl yapılır?


Levrek balığını alırken balıkçıda orta kemiği ve kılçıkları alınır. Kuyruk ve kafası kesilerek derisi soyulur atılır böylece fileto levreklerimiz hazır olur. Fileto halindeki levrek yıkanıp süzülür ve üzerine tuz, karabiber atılarak süzgeçte bekletilir. Bir taraftan da sosu hazırlamamız gerek, sosu hazırlamak için zeytinyağı ve unu küçük bir tencereye koyarak orta ateşte sürekli karıştırarak, rengi hafifçe sararana kadar bir iki dakika kavurunuz, üzerine sütü ekleyip biraz tuz ve karabiber ekip karıştırmaya devam ediniz. Muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca ocaktan alınız. Üzerine hazır süt kremasını ekleyip bir iki dakika hızlı bir şekilde çırpınız. Daha sonra orta boy bir fırın tepsisini hafif yağlayarak süzgeçte bulunan fileto levrekleri yan yana diziniz ve üzerlerine hazırladığınız sosu gezdirerek dökünüz. Domatesleri soyup halka şeklinde doğrayınız ve balıkların üzerine koyunuz. Ardından beş dakika önceden ısıtılmış fırına koyarak 30- 35 dakika pişiriniz çıkarmadan balıkları fırından çıkarmadan beş dakika öncesi isterseniz rendelenmiş kaşarı balıkların üzerine koyunuz ve kaşar eriyip üzerinde kızarınca çıkarın. Kremalı levrek servise hazır, sıcak servis yapmaya dikkat ediniz.

Afiyet olsun.

Kremalı Levrek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Levrek Tuzlu Su Levreği

Levrek Tuzlu Su Levreği

Popüler İçerikler

1 Levrek Kaç Kalori?

1 Levrek Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Levrek Çeşitleri Nelerdir?

Dişli Levrek Türleri ve Özellikleri

Dişli Levrek Türleri ve Özellikleri

Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Levrek Buğulama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Levrek Besin Değeri?

Levrek Besin Değeri?

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Marin Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Fileto Levrek Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Levreği Türleri ve Özellikleri

Deniz Levreği Türleri ve Özellikleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6